Sedat Peker Hakkında Tutuklama Kararı Verildi

TAKİP ET

"Sedat Peker suç örgütü" soruşturmasında iddianame jet hızıyla kabul edildi.

Sedat Peker ve kurup yönettiği iddia edilen suç örgütü hakkındaki iddianame ağır ceza hakimliği tarafından kabul edildi.

İddianamede Peker'in de aralarında bulunduğu 92 şüphelinin "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme", "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme", "suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olma", "var olan suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme", "tefecilik", "silahla kasten yaralama" gibi suçları işlediği ileri sürülüyor.,

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyi kabul eden Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi, halihazırda tutuklu olan 26 şüphelinin tutukluluğunun devamına ve suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen Sedat Peker ile şoförü U.Y.'nin tutuklanmasına karar verdi. Davanın ilk duruşması 29 Aralık'ta yapılacak.

İddianamede Sedat Peker'in suç örgütü lideri olarak 31 Ağustos 2017'de Cahit Çetin'in ölümünde "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme", "suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme", "tefecilik", "silahla kasten yaralama" gibi suçları işlediği gerekçesiyle toplamda 262 yıl 8 aydan 392 yıl 4 aya kadar hapse mahkum edilmesi isteniyor.

Sedat Peker Hakkında Tutuklama Kararı Verildi