Sedat Peker ile Mehmet Cengiz'in Akraba Olduğu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Sedat Peker'in Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz ile akraba olduğu öğrenildi.

Gazeteci Barış Pehlivan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz ile akraba olduğunu yazdı. Pehlivan'ın haberine göre, birbirleriyle bağlantılı olmayan birçok kaynak Mehmet Cengiz'in hükümet ile Peker arasında arabuluculuk yaptığını söyledi. İddiaların sık sık tekrarlandığını duyan Pehlivan, söylentilerin peşine düştü ve taraflara ulaştı.

Ortaya atılan iddialara yanıt veren Cengiz, ''Videolarından dolayı sizin ya da görevlendirdiğiniz birinin hükümet adına Sedat Peker ile görüştüğü iddiası doğru mu?” sorusuna, “Sedat Peker ile uzun yıllardır herhangi bir görüşmem olmadığı gibi yayımladığı videolarla ilgili doğrudan ya da dolaylı bir irtibatım ve talebim de olmamıştır” diye karşılık verdi.

Peker'e yakın kaynaklar ise aynı soruya, ''Mehmet Cengiz bu konuyla ilgili bizim yanımıza gelmedi. Bizden ricacı olmadı. Fakat ona yakın diğer akrabalarımız / arkadaşlarımız ‘Peker’in bu yaptıkları ülkeye zarar veriyor, n’olur durdursun’ diye ricada bulundular. Peker de onlara hakaret etti. Bu konuyu da Rizeliler, akrabalarımız ve bize yakın herkes bilir'' yanıtını verdi. 

Aldığı cevapların ardından incelemelerini derinleştiren Pehlivan, Peker ile Cengiz'in Rize’nin Kalkandere ilçesindeki Yamakoğlu sülalesinden olduğunu öğrendi. Dede tarafından akraba olan isimlerin kanun çıkınca farklı soyadları aldığı anlaşıldı.

 

sedat peker mehmet cengiz holding akraba akp