Sedat Peker'in 'Hırsız Cumhurbaşkanı Danışmanı' Dediği Serkan Taranoğlu Kimdir?

TAKİP ET

Sedat Peker'in SPK'dan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na uzanan bir rüşvet ve yolsuzluk ağını ifşa etmesiyle Serkan Taranoğlu'nun ismi gündeme geldi. Peker'in "hırsız danışman" dediği Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu kimdir?

Sedat Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun büyük şirketlerden 180 milyon dolar rüşvet aldığını iddia etmiş, sermaye artırımı yapmak isteyen şirketlerden toplanan bu rüşvet ağının içinde Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun da yer aldığını öne sürmüştü.

Serkan Taranoğlu Kimdir?

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin Danışmanı olarak görev yapan Serkan Taranoğlu, 1994'te Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Biliimler Fakültesi'nden mezun oldu.

Süleyman Soylu ve Serkan Taranoğlu

Mezun Olduktan 3 Yıl Sonra Başbakanlık'ta Danışman Oldu

Sadece 3 yıl sonra, 1997 yılında Başbakanlık bünyesinde danışman yapılan Serkan Taranoğlu, 2004 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Bir internet sitesinde köşe yazarlığı yapan Taranoğlu 2012 yılında TOBB Başkan Danışmanı oldu.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu

Taranoğlu, Ocak 2019'da AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atandı.

Abisi Ersin Taranoğlu ANAP'tan Vekil ve Bakan Oldu

Serkan Taranoğlu'nun abisi Ersin Taranoğlu, Anavatan Partisi'nden 2 dönem milletvekili seçilmiş ve Orman ve Spor Bakanı olarak görev yapmıştı.

Taranoğlu Hakkındaki Rüşvet İddiaları

Sedat Peker, Taranoğlu'nun iş kadını Mine Tozlu Sineren'le yaptığı WhatsApp yazışmalarının ekran görüntülerini paylaştı.

Görüntülerde Taranoğlu'nun Sineren'den binlerce lira talep ettiği görülüyor.

Peker ayrıca Taranoğlu'nun Martı Otel'in Denizbank'a olan borcu için devreye girerek rüşvet aldıklarını iddia etti. Borç ödenemediği için oteller bankanın oldu fakat olayın ardından banka yönetimine Taranoğlu'nun kardeşi eski Bakan Ersin Taranoğlu girdi. 

 

sedat peker hırsız cumhurbaşkanı danışmanı dediği serkan taranoğlu kimdir ersin taranoğlu bakan kardeşi milletvekili