Sedat Peker'in İddiaları Karşısında İktidar Neden Sessiz? 'Sükût İkrardan Gelir'

TAKİP ET

Gazeteci Fikret Bila, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in SPK'dan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ulaşan rüşvet ve yolsuzluk ağı iddialarına ilişkin dikkat çekici bir yazı kaleme aldı: "Sükût ikrardan gelir."

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, son günlerde dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Peker'in ifşalarını takiben Gülşen hukuksuz şekilde tutuklanarak gündem değiştirilmek istendi. Bu durum, Peker'in iddialarının çok daha fazla dikkat çekmesine ve gündeme oturmasına neden oldu.

Peker'in iddialarının tamamı doğru çıkarken hiçbir açıklaması iktidar tarafından yalanlanmıyor. Rüşvet çarkı iddiasının merkezinde yer alan Mine Tozlu Sineren Halk TV canlı yayınında Sedat Peker'in iddialarını doğruladı.

Sedat Peker'in İddialarındaki Mine Tozlu Sineren Konuştu

"Yargı Kılını Kıpırdatmadı"

Yaşananlara ilişkin Halk TV'deki köşesinde bir yazı kaleme alan gazeteci Fikret Bila, "Bir hukuk devletinde yargı hemen harekete geçer. Kendisinden rüşvet isteneni de rüşvet vereni de rüşvet aldığı iddia edilenleri de kapsayacak bir soruşturma açar. Ancak Türkiye’de öyle olmuyor. Sedat Peker’in daha önce gündeme getirdiği ve belgelediği birçok iddia için yargı kılını kıpırdatmadı" dedi.

AKP iktidarının savcıların resen soruşturuma başlatma yetkisini alarak başsavcılara verdiğini belirten Bila, "Şu ana kadar başsavcılardan harekete geçen olmadı. Nedeni belli. Siyasileri ilgilendiren veya iktidar aleyhine sonuç verecek konularda yargı siyasi otoritenin nasıl bir tavır alacağını bekliyor. Eğer siyasi otorite dava açılmasını istiyorsa açılıyor, istemiyorsa açılmıyor" ifadelerini kullandı.

Saray'a Uzanan Rüşvet Çarkı

Bu tablonun Türkiye'deki yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını kaybettiğini ortaya koyduğunu, kuvvetler ayrılığının ortadan kalktığını belirten Fikret Bila, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, onun kızkardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı’nın rüşvet ağıt içinde olduklarını ortaya çıkaran yazışmaları ifşa eden Peker'in iddialarının Mine Tozlu Sineren tarafından teyit edildiğini hatırlattı.

"Sükut İkrardan Gelir"

"İktidardan ise çıt çıkmıyor. Böyle demokratik hukuk devleti olur mu?" diye soran Bila, şöyle devam etti:

"'Sükût ikrardan gelir' diye bir sözümüz var. 'Cevap verilmesi karşısında susuluyorsa bu durum iddiaları kabul etmek' anlamına geliyor."

Zehra Taşkesenlioğlu'nun Boşanma Aşamasında Olduğu Ünsal Ban Gözaltına Alındı

sedat peker iddiaları karşısında iktidar neden sessiz sükut ikrardan gelir fikret bila mine tozlu sineren serkan taranoğlu ali fuat taşkesenlioğlu zehra taşkesenlioğlu ünsal ban salih orakçı binali yıldırım recep Tayyip Erdoğan rüşvet yolsuzluk ağı