Sedat Peker'in 'Kaset' İddialarında Adı Geçen İsim Konuştu

TAKİP ET

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın kumar görüntülerini teslim etmek karşılığında cezaevinden tahliye edilip beş milyon dolar aldığını öne sürdü.

Yayımladığı videolar ve dile getirdiği iddialarla kamuoyu gündeminde yer alan Sedat Peker, "Deli Çavuş" isimli Twitter hesabından yaptığı bir dizi paylaşımla eski Başbakan Mesut Yılmaz ve "Beşli Çete" mensubu Mehmet Cengiz hakkında önemli iddialarda bulundu.

Peker, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın kumar görüntülerini teslim etmek karşılığında cezaevinden tahliye edildiğini ve maddi zararının karşılanması için Mehmet Cengiz'den beş milyon dolar aldığını, parayı da Cengiz ile ortak akrabaları olan Zafer Salman'ın getirdiğini anlattı. 

Sedat Peker, Mehmet Cengiz Dosyasını Açtı: Yeniden Video Paylaşacağı Tarihi Açıkladı


"Sedat Bey Anlatmasa Ben Söyleyecektim"


Mehmet Cengiz ve Sedat Peker'in akrabası olan ve iddialarda adı geçen Zafer Salman, Cumhuriyet'ten Rabia Azra Sözcü'ye konuştu.

Salman, "Ben hem Mehmet Cengiz'in hem de Sedat Peker'in akrabasıyım. Peker'in halasının oğluyum, Cengiz de annemin amcasının oğlu olur. Bu denli birbirimize yakınız. Biz bu memleket için her şeyi yapabilecek insanlarız. Sedat Peker ne dediyse doğrudur. Sedat Bey bu konuyu gündeme getirmeseydi, ben de söylemeyi düşünüyordum. Devletin bileceği bir şey varsa savcılarla da paylaşırız. Bizde söz namustur. Peker'in dedikleri bu zamana kadar hep doğru çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

İddiayı resmiyete dökecek bir belge, görüntü var mı sorusuna Zafer Salman, "Belge var ya da yok. Gerekirse savcıya anlatırım. Bu konuda şimdi bir şey demem uygun olmaz" yanıtını verdi.

sedat peker kaset mesut yılmaz mehmet cengiz mesut yılmazın kaseti zafer salman