Sedat Peker'in Rüşvet Ağı İddiası AKP MYK'sını Karıştırdı: Erdoğan'a Hesap Sorup 'Hepimiz Zan Altında Kalıyoruz' Dediler

TAKİP ET

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in SPK'dan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na uzanan rüşvet ağı iddiası AKP'nin son MYK toplantısında gündeme geldi. MYK toplantısında bazı üyelerin "Hepimiz zan altında kalıyoruz" diyerek hesap sordukları, Erdoğan'ın Serkan Taranoğlu ve Korkmaz Karaca'yı kast ederek "Gereğini yaptık" dediği, Ünsal Ban'ın boşanma aşamasında olduğu eşi Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun ise yeniden aday yapılmayacağı öğrenildi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in SPK'dan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na uzanan rüşvet iddiaları siyaseti karıştırmış, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi Ünsal Ban'a "İkiniz para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz" dediği görüntüler ifşa edildikten sonra eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban tutuklanmıştı.

Ayrıca rüşvet ağı iddialarının merkezinde yer alan isimlerden Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu görevinden alınmış ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Korkmaz Karaca görevinden istifa etmişti.

Peker'in iddialarının AKP'nin son MYK toplantısında gündeme geldiği ve üyelerin bu durumdan ciddi bir rahatsızlık taşıdığı öğrenildi. Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre MYK toplantısında konuşan AKP'li milletvekilleri 2023 seçimleri için sahada yaptıkları çalışmalar sırasında bu iddialar nedeniyle halktan tepki gördüklerini söyledi.

"Hepimiz Zan Altında Kalıyoruz"

Milletvekillerinin"AKP’de siyaset yapan herkes zan altında kalıyor. Bu iddialar partimize zarar veriyor" şeklindeki sitemleri MYK toplantısında Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi.

AKP yöneticileri toplantıda milletvekillerinin serzenişlerini aktararak şu değerlendirmeleri yaptı:

"'AKP'de Siyaset Yapan Herkes Aynı' Algısı Oluşuyor"

"Son dönemde partimize yönelik birtakım iddialar ortaya atılıyor. Suç örgütü lideri Peker’in son iddiaları ile birlikte öncesinde kamuoyuna yansıyan birtakım iddialar da oldu. Bu durum partimize zarar veriyor. Sahadaki milletvekili arkadaşlarımız da vatandaşlardan gelen serzenişler karşısında zorlanıyor. Kamuoyunda, ‘AKP’de siyaset yapan herkes aynı’ algısı oluşuyor ve ‘hepimiz aynı kefede değerlendiriliyoruz.’ Hepimiz zan altında kalıyoruz. AKP iktidarının yaptığı icraatların önüne geçen bu iddialar son bulmalı. 20 yılda yaptığımız icraatları anlatabilmeliyiz. 2023 seçimlerinde de milletvekili aday listeleri ince elenip sık dokunmalı. Hakkında en ufak şüphe bulunan kişiler listelere alınmamalı."

Erdoğan: Gereğini Yaptık

AKP'lilerin eleştirilerine cevap veren Erdoğan ise görevlerine son verilen Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca'yı kast ederek "İkisinin de istifasını istedim, gereğini yaptık" dedi. Ayrıca Zehra Taşkesenlioğlu'nun 2023 seçimlerinde bir daha aday yapılmayacağı belirtildi.

sedat peker rüşvet ağı iddiası akp myk karıştırdı erdoğan hesap sorup hepimiz zan altında kalıyoruz dediler selda güneysu korkmaz karaca serkan taranoğlu zehra taşkesenlioğlu erzurum milletvekili