Sedat Peker Savcılara Seslendi: Başka Ne Delile İhtiyacınız Var? Söyleyin Ben Vereyim!

TAKİP ET

Bir suç örgütü lideri, aleniyet kazanan bir suç için soruşturma başlatmadıkları için savcılara sitem etti!

Sedat Peker, Deli Çavuş adlı Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda dikkat çeken iddialara yer vermişti. Peker, Mehmet Cengiz'le akraba olduklarını, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın yurt dışında kumar oynarken çekilmiş görüntülerinin elinde olduğunu, kendisi içeride olduğu sırada bu görüntülerle Başbakan Yılmaz'a şantajda bulunduğunu ve ara bulucu olarak Mehmet Cengiz'in gönderildiğini, görüntüler karşılığında kendisinin salıverildiğini ve üzerine 5 milyon dolar para aldığını açıklamıştı.

Sedat Peker, Mehmet Cengiz Dosyasını Açtı: Yeniden Video Paylaşacağı Tarihi Açıkladı


Bunun ardından iddiaların merkezinde yer alan isimlerden Zafer Salman da iddiaları doğrulamıştı.

Sedat Peker'in 'Kaset' İddialarında Adı Geçen İsim Konuştu


Fakat Sedat Peker'in iddialarına ilişkin hiçbir savcı harekete geçerek üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmedi. Sedat Peker'in bir yıldır ortaya attığı ve aleniyet kazanan pek çok suça dair iddialarına ilişkin hiçbir soruşturma başlatılmadı. Bunun tek istisnası Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in bizzat savcılığa giderek kendi kendisini ihbar etmesiyle olmuştu.

Sedat Peker'in Kardeşi Atilla Peker Hakkında 'Kutlu Adalı' Cinayetine İlişkin Soruşturma Başlatıldı

Atilla Peker Serbest Bırakıldı

"Sayın Savcılar, Başka Ne Delile İhtiyacınız Var? Söyleyin Ben Vereyim!"

Deli Çavuş adlı hesaptan yaptığı paylaşımlarla savcıların sessizliğine tepki gösteren Peker, gazeteci Sabahattin Önkibar'ın açıklamalarını şu ifadeleri kullandı:

"Sayın savcılar, beni duyuyor musunuz? Şantaj yaptım diyorum, devrin başbakanına yaptım diyorum, mehmet cengiz de aracıydı diyorum. Paraların hangi akrabamızın hesabına yattığını söylüyorum. Akrabam Zafer Salman olayı doğruluyor. Bankalara neden bir yazı yazmıyorsunuz?

Haricen dediklerimi doğrulayan bir çok da delil çıktı. Bunlar yetmez mi? Ben suç örgütü lideriyim. Mesut Yılmaz’ın o dönem ki en yakını olan yılların saygın gazetecisi Sabahattin abi (Önkibar), bakın kendisi de Mesut Yılmaz’ın ağzından olayı bugün anlatmış. Soruşturmayı başlatmak için başka ne delile ihtiyacınız var, söyleyin ben vereyim. 40 yaşından genç kardeşlerim, her zaman ne derim; 'Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır ve onlar tam zamanında yetişirler'."

sedat peker savcılara seslendi başka ne delile ihtiyacınız var söyleyin ben vereyim