Sedat Peker'den İYİ Parti Paylaşımı

TAKİP ET

Sedat Peker, Lütfü Türkkan'ın bir şehit abisine küfür etmesine ilişkin paylaşım yaptı.

Sedat Peker, eski İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de bir şehit abisine küfür etmesine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın bir şehit abisine ettiği küfür affedilemez bir şeydir. Ancak o şehit abisine imkan sağlayıp Bingöl’de yapılan esnaf ziyaretini provoke ettirmek için oraya göndermek ise daha onursuzca bir eylemdir. Bunlar basit oyunlardır. 

Lütfü Türkkan'ı Takibi Bıraktım

Sayın Meral Akşener’in HDP’yi pkk‘nın uzantısı gibi görüyoruz tarzı açıklamasından sonra o şehit yakınının Bingöl’de Meral Akşener’i bu şekilde itham etmesi kurgulanmış basit bir oyundan başka bir şey değildir (Lütfü Türkkan’ı takibi bıraktım). Durum bundan ibarettir" ifadelerini kullandı.

Lütfü Türkkan Grup Başkanvekilliği Görevinden İstifa Etti

Lütfü Türkkan Bingöl ziyaretinde bir şehit yakınına küfretmiş, olay sonrasında tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine görevinden istifa etmişti.

Türkkan istifa metninde de Genel Başkan Meral Akşener'in isteği üzerine istifa ettiğini belirtmiş, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise "Grup başkanvekilimiz Sayın Lütfü Türkkan tarafından sunulan 6 Kasım 2021 tarihli istifa dilekçesi işleme alınmış ve grup yönetim kurulu toplantısı sonucunda istifa ile boşalan grup başkanvekilliği seçimi için parti grubumuzun 8 Kasım 2021 Pazartesi günü saat 14.00'de toplantıya çağrılması kararlaştırılmıştır.

Çeşitli platformlarda yazılıp konuşulanların aksine, herhangi bir görevden alınma söz konusu olmayıp, Sayın Lütfü Türkkan, bize ulaşan dilekçesinde de belirtildiği gibi, genel başkanımız Meral Akşener'in talebi üzerine görevinden istifa etmişlerdir" açıklamasını yapmıştı.

Sedat Peker'den İYİ Parti Paylaşımı bingöl şehit yakını lütfü türkkan provoke provokasyon türkkan'ı takibi bıraktım