Sedat Peker'e Koruma Polisi Verildiği Yıl Buğra Kavuncu'nun Koruma Polisi Geri Çekilmiş

TAKİP ET

Sedat Peker'e koruma polisi tahsis edildiği yıl İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun koruma polisinin geri çekildiği ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP hükümetine yönelik skandal yaratan açıklamaları ve ifşaatları ile uzun bir süredir Türkiye gündemini meşgul eden Sedat Peker'e verilen koruma polisi tahsisinin 2019 yılında Soylu'nun İçişleri Bakanlığı döneminde yenilendiği ortaya çıkmıştı.

Buğra Kavuncu'nun Koruma Polisleri Aynı Yıl Geri Çekilmişti

Sedat Peker'e koruma polisi tahsis edildiği yıl İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya tahsis edilen koruma polislerinin geri çekilmesi yeniden akıllara geldi.

12 Kasım 2019'da verilen söz konusu kararın ardından resmi Twitter hesabından açıklama yapan Buğra Kavuncu, "İstanbul Valiliği'ne bağlı İl Koruma Komisyonu'nun şahsım için vermiş olduğu koruma kararı, İçişleri Bakanlığı Merkez Koruma Komisyonu tarafından gerekçe dahi bildirilmeden kaldırıldı. Öncelikle, yaklaşık 10 aydır güvenliğimi sağlayan 2 emniyet mensubumuza teşekkür ediyorum.

Alınan bu gerekçesiz karar, devlet kurumları arasındaki çelişkiyi ve belirsizliği her zamanki gibi ortaya koymaktadır. Ancak herkes şundan emin olsun ki; Allah'tan başka korkumuz zaten yoktur, en büyük güvencemiz de milletimizin dualarıdır!" ifadelerini kullanmıştı.

Buğra Kavuncu bugün Halk TV'den çıktığı esnada saldırıya uğradı.

Sedat Peker'e Koruma Polisi Verildiği Yıl Buğra Kavuncu'nun Koruma Polisi Geri Çekilmiş