Sedat Peker'in İddialarına İlişkin En Az Üç Soruşturma Başlatıldı

TAKİP ET

Aylardır kamuoyu ve muhalefet tarafından göreve davet edilen savcılar, Sedat Peker'in ülkeyi ayağa kaldıran itiraf ve iddialarına ilişkin nihayet soruşturma başlattı.

Uzun süre Odatv'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Barış Pehlivan, firari mafya lideri Sedat Peker'in iddia ve itiraflarıyla oluşan gündeme önemli katkı sağlayacak bir habere daha imza attı.

Cumhuriyet'teki köşesinde Sezgin Baran Korkmaz davasına dair dikkat çekici bilgiler paylaşan Pehlivan, yazısının devamında 'O Savcı Bulunmuş' alt başlığıyla Peker'in iddialarına ilişkin nihayet savcıların harekete geçtiğini duyurdu. Peker'in kamuoyunu infiale sürükleyen videolarında Kabine üyelerini, iş insanlarını, eski bürokrat ve hükumet yetkililerini zan altında bırakan çok sayıda iddianın ülke gündemini aylardır meşgul etmesine rağmen adalet mekanizmasının üç maymunu oynaması büyük tepki toplamıştı.

Pehlivan'ın yazısında ise dışarı bilgi sızdırmamak adına ciddi çaba sarf eden savcıların bazı illerde soruşturmalar yürüttüğü bilgisi yer aldı. İşte yazının ilgili bölümü:

"Hep o haklı serzeniş: Görevini yapacak bir savcı aranıyor. 

Lağım çukurunu temizlemeye yardımcı olacak yargı sürecinin başlaması gerekiyor.

Duydum ki o savcılar bulunmuş. Sedat Peker’in videolarındaki iddialar ve isimler için birkaç ilde soruşturmalar başlatılmış. 

Hem videoların çözümleri, hem baroların şikâyetleri hem de açık kaynaklardaki haberler dosyalanmaya başlanmış. 

Soruşturmaların İstanbul, Ankara ve Muğla’da yapıldığını öğrendim. İçeriklerine dair şu an dışarı bilgi sızdırmamak için uğraşıldığını fark ettim. Belki de bu yüzden UYAP’a bile yüklememişlerdir şu aşamada... 

Nereye evrilir bu soruşturmalar, ileride göreceğiz. 

Hani kulaktan kulağa fısıldanan “Erdoğan bu rüzgârı Temiz Eller Operasyonu yaparak lehine çevirir” tezi mi gerçekleşir, bilmiyorum. 

Neyse...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kısa süre önce yaptığı bir açıklamayla bitireyim:

“Elbette soruşturmada esas olan gizliliktir ama bu gizlilik, hakikati toplumdan kaçırmak anlamı taşımaz. Bu sürecin amacı bir yanda kişi şeref, onur ve haysiyetini korumak, diğer yanda soruşturmanın somut delile dayalı olarak etkili yürütülmesini sağlamaktır. Bir suç iddiasını ve işin aslını araştıracak olan savcılarımızdır.”"

Kılıçdaroğlu Savcılara 'Son Kez' Seslenmişti

İzmir'de HDP İl Başkanlığı binasını hedef alan saldırıdan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkeyi ayağa kaldıran her gelişmeden sonra iktidardan talimat gelmediği müddetçe hareketsiz kalan savcılara 'son kez' seslendiğini söyleyerek şöyle hitap etmişti:

"Bu gece bu ülkenin mert ve vatansever savcılarına son son kez sesleniyorum... Biliyorum azınlıkta kalsanız da hala vatansever olanınız var. Hala oradasınız. Partileştirdiler savcılıkları ama hepinizi hala bitiremediler. Az kaldınız ama oradasınız. Hala kalbiniz bu ülke için çarpıyor. Biliyorum bu talebim tüm emeğinize mal olabilir. Sürebilirler sizi, men edebilirler mesleğinizden. Aynı zamanda biliyorum ki içiniz içinize sığmıyor. Siz bu ülkenin evlatlarısınız. Atatürk’ün ruhu hala içinizde yaşıyor. Bu ülkenin namuslu evlatları; vaktimiz hızla daralıyor."

Peker soruşturmalarının akıbeti, Kılıçdaroğlu'nun çağrısını yerini bulup bulmadığını gösterecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

barış pehlivan cumhuriyet odatv aranan savcı soruşturma savcılar göreve sedat peker sezgin baran korkmaz