Şeftali Yağı Neye İyi Gelir, Faydaları Nelerdir?

TAKİP ET

Şeftali yağı neye iyi gelir?

Şeftali yağı neye iyi gelir? Şeftali yağı, içerdiği A, C, E ve K vitaminleri sayesinde neredeyse kişinin günlük olarak alması gereken besin değerlerinin tümünü içermektedir. Aynı zamanda cilt ve saç bakımında oldukça sık kullanılan şeftali yağı neye iyi gelir? Öncesi ve sonrasıyla sizin için araştırdık.

Şeftali Yağı Nasıl Elde Edilir?

Hemen hemen her aktarda ve internette kolaylıkla bulabileceğiniz şeftali yağı nasıl elde edilir? Şeftali yağı iki şekilde elde edilmektedir. Bunlardan ilkinde şeftali yağı soğuk presleme işlemi ile elde edilmektedir. İlk başta şeftali yüksek basınçlı hidrolik preslerde ezilir. Buna soğuk presleme adı verilir. Böylece şeftali yağı elde edilir. Bu işlemde şeftalinin besin değeri özellikleri tamamen korunur.

Şeftali yağı üretiminde kullanılan ikinci yöntem özütleme özümüdür. Buna ısı çekimi yöntemi de denmektedir. Fakat bu yöntemde şeftali yağının besin değerlerinin tamamının korunması mümkün olmadığından çok fazla tercih edilmemektedir.

Şeftali Yağı Neye İyi Gelir?

Şeftali yağının iyi geldiği şeyler saymakla bitmez. Bunların başlıcalarını listelemek gerekirse:

Bağışıklık sistemini güçlendirerek grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların görülme oranını minimuma indirir.

Alzheimer ile mücadelede bire birdir. Hafızayı güçlendirir ve zihni tazeler.

İçerdiği aroma sayesinde nefes açıcı özelliği vardır. Nefes darlığı veya gribal enfeksiyon kaynaklı nefes alamama durumlarında burnu açarak solunumu kolaylaştırır.

Kolesterol ve yüksek tansiyonu dengede tutmaya yarar.

Kalp dostudur. Kalbin düzenli kan pompalamasını ve çalışmasını sağlar.

Kan basıncını dengede tutar.

İçerdiği A, C, E ve K vitaminleri sayesinde bağışıklığı güçlendirdiği gibi kemikleri de güçlendirir.

Çocuklarda beyinsel gelişimi hızlandırır.

Potasyum ve magnezyum açısından oldukça zengindir.

Cilde sürüldüğünde ışıltılı bir görünüm kazandırır, gözenekleri sıklaştırır, sivilce, siyah nokta gibi cilt problemlerini önler.

Cildin nem dengesini korur.

Saça uygulandığında saç dökülmesini önler ve saça sağlıklı, ışıltılı bir görünüm kazandırır. 

Kişiye enerji verir ve zinde tutar.

Şeftali Yağının Faydaları Nelerdir?

Şeftali yağı neye iyi gelir? Sorusunu cevapladıktan sonra şeftali yağının faydaları nelerdir? bahsetmek gerekiyor. İkisi de birbirinin aynı gibi görünse de bazı özel kullanımlar ve tarifler ile şeftali yağının faylarını maksimum düzeye çıkartabilirsiniz.
İlk olarak şeftali yağını besin olarak tüketebilirsiniz. Bir su bardağı suyun içerisine bir veya iki damla şeklinde uyguladığınız şeftali yağı bağışıklığınızı güçlendirerek sizi zinde tutacak, grip, soğuk algınlığı gibi enfeksiyonların yaşanmasını önleyecektir.

İkinci olarak cilt problemlerinde şeftali yağı oldukça faydalıdır. Özellikle şeftali yağı ile yapılan maskeler her cilt tipi için uygundur ve akne, siyah nokta gibi problemlerde oldukça etkili doğal bir yöntemdir. Cildin nem dengesini sağlayarak cilde ışıltılı parlak bir görünüm kazandırır. Kırışıklıklar, göz altı torbaları ve morlukları üzerinde etkili olmasıyla yaşlılık karşıtıdır.

Üçüncü olarak şeftali yağı saç dökülmesine iyi gelir. Saçları canlandırarak ışıltılı ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. İlk uygulamadan itibaren etkisini görebilmeniz mümkündür.

Şeftali Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Cilt üzerindeki faydaları saymakla bitmeyen şeftali yağı cilde nasıl uygulanır? Şeftali yağının cilde uygulaması oldukça çeşitlidir ve hepsi de birbirinden basittir. Şeftali yağının en etkili kullanımı direkt olarak cilde masaj yoluyla uygulanmasıdır. Ciltte oldukça kolay emildiğinden dolayı parlama ve yağlanma gibi olumsuz etkiler göstermemektedir. Cildinizin belirli noktalarına damlattığınız şeftali yağını masaj yaparak cildinize uyguladığınızda ve bunu düzenli olarak yaptığınızda cildinizin canlandığını, gözeneklerinizin sıkılaştığını ve siyah nokta, akne gibi sorunlarınızın kısa sürede yok olduğunu göreceksiniz.

Şeftali yağını, kil maskenize de ekleyebilirsiniz. Böylece kil maskesinin etkisine şeftali yağının etkileri de eklendiğinde kısa sürede tahmin edemeyeceğiniz kadar güzel bir cilde sahip olabilirsiniz. Ayrıca şeftali yağı özellikle kış mevsiminde dudak çatlakları ve kuruluklarına da birebirdir.

Şeftali yağı ellere uygulanır mı? cevabımız evet. Her gün yatmadan önce nemlendirici krem olarak şeftali yağını ellerinize de uygulayabilirsiniz. Bu vazelin etkisi yapacaktır. Oldukça kolay emildiğinden vazelin gibi kalın bir tabaka oluşturmaz fakat sabah ellerinizin pamuk gibi olacağının garantisini verebiliriz.

Şeftali yağını nemlendirici kreminize de birkaç damla veya daha fazla ekleyebilirsiniz. Bu durum el kremi için de geçerlidir. Ayrıca fondötenin içerisine de ekleyebilirsiniz. Böylece fondötenin kapatıcı etkisi artacak ve cildinizin makyaj tabakasının altında nefes alması da kolaylaşacaktır. Ayrıca fondötenin uygulaması ve kalıcılığı da artacaktır.

Şeftali Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Şeftali yağının cilde uygulanması gibi saça uygulanması da oldukça çeşitlidir. Peki şeftali yağı saça nasıl uygulanır? İlk olarak doğrudan şeftali yağını saç diplerinize damlatıp masaj yapabilirsiniz. Korkmayın şeftali yağı ciltte oldukça kolay emildiğinden saçlarınız yağlı ve mat görünmeyecek aksine kısa sürede direkt olarak saç köklerine etki ettiğinden ışıltılı bir görünüme kavuşacaktır. Ayrıca saç dökülmesi ve yıpranması gibi sorunlar üzerinde de oldukça etkili olduğundan bu sorunları tamamen minimum düzeye indirecektir.

Şeftali yağını şampuanınızın içerisine veya saç kreminizin içerisine de ekleyebilirsiniz. Ya da etkili bir sonuç almak istiyorsanız her ikisine de ekleyebilirsiniz. Bu kullanım şekilleri de en az direkt uygulama kadar etkilidir. Ayrıca oldukça hoş bir koku ve yumuşacık saçlara sahip olabilirsiniz. Böylece şeftali yağı neye iyi gelir, faydaları nelerdir, saça ve cilde nasıl uygulanır? Sizin için açıkladık. Bu mucizevi yağı mutlaka kullanmalısınız.
 

şeftali yağı şeftali yağı neye iyi gelir şeftali yağının faydaları nelerdir