Şehit Annesinden Süleyman Soylu'ya: Tabutların Gelmesini İstiyorlarsa Önce Kendi Çocuklarını Cepheye Sürsünler

TAKİP ET

Şehit annesi Neriman Taş, Süleyman Soylu'nun skandal açıklamalarına yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Suriye'nin Afrin ve Azez kentlerinde yaptığı konuşmada "Ay-yıldızlı tabutları taşımakla millet olunur" demişti.

Independent Türkçe'den Adem Demir'in haberine göre Şehit Jandarma Başçavuş Murat Taş'ın annesi Neriman Taş, Soylu'nun bu sözlerine "Bir İçişleri Bakanı bu sözleri kullanıyorsa demek ki gelen şehit cenazelerini az buluyor. Biraz daha çok gelse daha fazla sevinecekler galiba" ifadeleriyle tepki gösterdi.

"Öncelikle çocuklarını göndersinler" diyen Neriman Taş, "Şehit helvası onların ocaklarında kaynasın, pişsin ve dağıtılsın. Ondan sonra onlar bizleri anlarlar. Şimdi bizleri anlamazlar. Ben öyle diyorum. Madem tabutların gelmesini istiyorlarsa önce kendi çocuklarını cepheye sürsünler" dedi.

"Bayram nedir, seyran nedir bilmiyoruz. Yüreğimiz yanıyor ama arkada kalan çocuklarımız üzülmesin diye gülüyoruz. Yeri geldiğinde gözyaşlarımızı gösteriyor, yeri geldiğinde ise içimize akıtıyoruz" diyen Taş, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasa aynı şeyleri söylerim. Elbette kimsenin evinin önüne tabut gelsin istemeyiz. Ama gelen şehitleri az bulanlara için söylüyorum: Önce onların ocaklarında şehit helvası pişsin. Daha fazla tabut gelmesini arzu edenler çocuklarını göndermiyor. Şehit olanların tamamı fakir çocuklarıdır" ifadelerini kullandı.

Şehit Annesinden Süleyman Soylu'ya Tabutların Gelmesini İstiyorlarsa Önce Kendi Çocuklarını Cepheye Sürsünler