Şehit Fırat Çakıroğlu Davası: Nurullah Semo'ya Yardım Eden Sanığın Tutuklanma Talebi Reddedildi

TAKİP ET

Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun davasında yargılanan C.B.'nin müebbet hapsi istendi.

20 Şubat 2015'te, Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Kürtçü terör örgütü mensupları tarafından bıçaklanarak şehit edilmesiyle ilgili yargılanan C.B., İzmir 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde  hâkim karşısına çıktı.

Tutuksuz yargılanan C.B., duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Duruşmada Şehit Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem ile babası Fuat Mahir Çakıroğlu da hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak katil terörist Nurullah Semo’ya 'tanık' olarak söz verildi. Olay günü C.B.’nin yanında olup olmadığını bilmediğini söyleyen katil Semo, "Olay günü biz kafede dururken bir tane güvenlik görevlisi yanımıza gelip kaçmamızı söyledi. C.B.’yi hatırlamıyorum. Kendimizi korumak için elimizde ne varsa attıktan sonra herkes canının peşine düşüp kaçmaya başladı. Ben de Ege Kafe’nin mutfak bölümüne kaçtım. Gittiğimde çalışanlar vardı. İçeriye karşı gruptan 2-3 kişi girdikten sonra 15 kişi oldular. Beni bıçakladılar ve yere düştüm. Bir süre sonra kendimden geçmiştim. Sonra beni ambulansla götürdüler. Can havliyle mutfağa girdiğimde çalışanları gördüm ama C.B.’nin orada olup olmadığını bilmiyorum. Gelmiş de olabilir" dedi.di

Telefon Numarasını Değiştirdi

Semo’nun konuşmasının ardından müşteki avukatları, sanık C.B.’ye sorularını yöneltti. Müşteki avukatının olay günü telefon hattını değiştirdiğini sorması üzerine C.B., "Numaram herkeste vardı. Ben de kullanmak istemedim. Ben de can havliyle çıktım ve telefonumu kapatmak zorunda kaldım" diye konuştu.

Tutuklama Talebi Reddedildi

Konuşmaların ardından iddia makamı, dosyanın tamamlandığını ve hazır olduğunu belirterek, mütalaasını okudu. Savcı, Fırat Çakıroğlu’nun Semo tarafından bıçak darbeleri sonucu yaralanıp hayatını kaybettiğinin, orada bulunan C.B.’nin Semo’yu engellemesi gerekirken aksine cesaretlendirdiğinin altını çizdi. Savcı, C.B.’nin 'kasten öldürmeye yardım' suçundan 20 yıla kadar hapis ve 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, sanığın tutuklanması talebinde de bulundu.

Sanık avukatı, esas hakkında mütalaaya beyanda bulunmak için süre talep etti. Müşteki avukatları ise sanığın tutuklanması talebinde bulundu. Konuşmaların ardından ara karar açıklandı. Sanığın tutukluluk talebinin reddine karar veren heyet, beyan için süre talebini kabul ederek, duruşmayı 2 Aralık tarihine erteledi. 

şehit fırat yılmaz çakıroğlu fırat yılmaz çakıroğlu davası nurullah semo