Şehit Müslüm Özdemir'in Ailesinin Depremzede Olduğu ve Çadırda Kaldığı Öğrenildi

TAKİP ET

Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in acı haberi, Kahramanmaraş'taki depremzede ailesine ulaştı. Ailenin evinin 6 Şubat'taki depremlerde yıkıldığı, konteyneri ısıtamadıkları için çadırda kaldıkları öğrenildi.

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'nda bir üs noktasına sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in ailesinin, evlerinin 6 Şubat’taki depremlerde yıkılması nedeniyle çadırda kaldığı ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'taki depremzede Özdemir çiftine verilen acı haber, ailenin yaşadığı çadırda derin bir üzüntüye neden oldu. Ailenin yaşadığı çadıra Türk bayrakları asıldı.

Ailenin konteyneri ısıtamadığı için çadırda kaldığı öğrenilirken şehit haberinin alınmasının ardından ailenin çadırına 10 adet ısıtıcı konulduğu görüldü.

'Evlenmeden Önce Size Ev Alacağım' Demiş


Özdemir ailesinin komşularından Nazire Keskin, acı habere çok üzüldüklerini belirterek, "Şehidimizin komşusuyuz. Annesiyle sürekli konuşurum ben, bugün yine konuştum. Çocuğun hayali ailesine ev almakmış. 'Evlenmeden önce size bir ev alacağım' demiş. Bekardı, askere gitti, çok terbiyeli bir çocuktu, asil bir çocuktu. Evleri 2 katlıydı, amcaları üst katta oturuyordu, alt katta da bunlar oturuyordu. Depremde de ev gitti. Çadırda yaşıyorlardı" diye konuştu.

Konteyneri Isıtamadıkları İçin Çadırda Kalıyorlardı


Komşulardan Hatice Gülbuyruk ise konteyneri ısıtamadıkları için ailenin çadırda kaldığını ifade ederek, "Konteynerde soba kuramazlar. Mecbur çadırda kalacaklar başka çareleri yok. Eşyaları konteynere koydular ama ısıtamadıkları için çadırda kalıyorlar. Yani çaresizler" dedi. (DHA)

'Artık Çadır Yok' Denmişti

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası'nda yaptığı konuşmada, konut inşaatları bitene kadar depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak mekanizmaları oluşturduklarına değinmişti.

Önceliklerini deprem bölgelerinin yaralarının sarılmasına verdiklerini vurgulayan Erdoğan'ın açıklaması şöyleydi:

"Artık çadır yok. Çadırları tamamen kaldırdık ve konteynere dönüştürdük. Rekor sıcakların yaşandığı bir yıl geçirdiğimiz için konteynerlerimizin 160 bine yakınına klima da taktık. Faaliyette olan konteyner kentlerimizde 580 bin vatandaşımız barınıyor. Yaptığımız kira yardımından yaklaşık 327 bin hanedeki 1 milyon 310 bin vatandaşımız yararlandı. Bugüne kadar 6 milyar 276 milyon lira kira yardımı ödemesi gerçekleştirdik. Destek, taşınma, vefat, enkaz, yıkım ve diğer başlıklar altında depremzedelerimize 82 milyar lira mali yardımda bulunduk. Bu yardımların yaklaşık yarısını bağışlardan, diğer yarısını bütçeden karşıladık."

pençekilit harekatı şehit kahramanmaraş müslüm özdemir şehit ailesi çadır acı haber