Şehit Müslüm Özdemir'in Depremde Yıkılan Köyünü Şehit Haberi Gelince Hatırladılar

TAKİP ET

Şehit Özdemir'in kuzeni, şehit haberi geldikten sonra protokol yolunun belediye tarafından temizletildiğini ve bölgeye tam teşekküllü konteynerlar getirildiğini söyledi.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit Harekat bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in acı haberi, depremzede olan ailesine çadırda verilmişti. 

Şehit Müslüm Özdemir'in Ailesinin Depremzede Olduğu ve Çadırda Kaldığı Öğrenildi

6 Şubat depremlerinden büyük hasar alan bölgede, 250'ye yakın evin bulunduğu mahallede binaların tamamına yakını yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Bölgedeki vatandaşların büyük çoğunluğu mahalleyi terk ederken gidecek yeri olmayan depremzede vatandaşlar ise konteynerların yalıtımsızlığı sebebi ile ısınma sorunu yaşayarak çadırlarda yaşamak zorunda bırakıldı. 

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre, şehit haberinden sonra bölgeye 'tam teşekküllü' konteynerlar getirildi. Aynı zamanda protokol geleceği yol belediye tarafından temizletildi. 

Şehit Özdemir'in kuzeni İsmail Ö. şu ifadeleri kullandı: 

“Deprem sonrası konteyneri adeta atıp gittiler. Altyapısı bile oluşturulmadığından çadırda kalmak zorundaydık. Cenaze namazı bile mezarlığın yanında bir sosyal tesiste kılındı. Bugüne kadar ne iktidardan ne de muhalefetten kimse gelmemişti”

Şehit Müslüm Özdemir'in çocukluk arkadaşı ise şehitle ilgili şunları söyledi: 

 “Biz beraber büyüdük. Ailesinin maddi durumu kötü olduğu için sözleşmeli er olmak başvuruda bulundu. Başvuruyu beraber yaptık, ben göz durumundan ötürü elendim. O devam etti. Sık sık telefonla konuşuyorduk, depremden sonra hiç izne gelemedi. Kız kardeşi de öğretmen olarak yeni atanmıştı”

 

müslüm özdemir depremzede çadır Konteyner şehit