Şehit Oğlunun Adını Yaşatmak İsteyen Anneye ''Cenazeye Kılıçdaroğlu Katıldı, Yapamayız'' Cevabı

TAKİP ET

Park yaptırarak şehit pilot Albay Dilaver Karsavuranoğlu'nun adını yaşatmak isteyen anne Gülhanım Karsavuranoğlu'nun talebi 'Kılıçdaroğlu' nefreti sebebiyle reddedildi.

Oğlu Albay Dilaver Karsavuranoğlu şehit olduktan sonra bir park yaptırarak oğlunun adını yaşatmak isteyen anne Gülhanım Karsavuranoğlu, AKP'li yetkililerden park sözü aldı. Ancak şehit pilot Albay Dilaver Karsavuranoğlu'nun cenazesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığını öğrenen AKP'li isimler park sözünü unutup acılı annenin tek isteğini reddetti.

Dün Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyarete giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ve CHP heyetine olayı anlatan Karsavuranoğlu, oğlunun cenazesine Kılıçdaroğlu katıldığı için AKP'li belediyenin yardım etmediği yönünde duyum aldığını söyledi. 

Karsavuranoğlu, “Ben çocuğuma park yaptırmak istedim. Belediyeye gidiyorum yalvarıyorum, kimseden bir şey yok. O belediyeye gidiyorsun, sen şundansın, cenazene şunlar gelmiş diyorlar bir şey yok” dedi.

Şehit Karsavuranoğlu’nun kardeşi Bülent Karsavuranoğlu da, “4 tane kaymakam geldi, ‘Anne bir isteğin var mı?’ dedi. Kardeşimin ismini öğrenince ‘İlgileneceğiz’ dedi, gitti” diye konuştu.

Park İçin Kredi Çekti

Oğlunun adını yaşatabilme ümidiyle kredi çekerek park yaptırmak isteyen anne Karsavuranoğlu, “(Park talebi) Karşılanmadı, CHP gelmiş cenazeye. Kendim parkın etrafını çevirttirdim, anıtını yaptırdım. Tabelasını da yaptırdım, şehitler parkı diye. Kredi çektim, 1500 lira maaşla o kadarını becerebildim. Diğer yerleri yaptıramadım. Yapan kişi hemen para istiyor. Benim maaşım da aydan aya olmuyor. Ben kredi çektim ödedim. Beton borcu ödüyorum ardiyeye, adamların paralarını da peşin verdim.

Belediye danışmanı 'Başkanım bu cenazeye Kılıçdaroğlu gelmiş’ demiş. Ben gelenleri nereden görüyorum, acımın arasında. Herkese gelme diyebilir misin?

Çocuğumun adı anılsın dedim. Park yaptırayım dedim. Kimse kabullenmiyor. Şabanözü Belediyesine gittim, ‘Tamam ben yardım ederim’ dedi. İkinci gidişimde beni kapının önüne koymadı. Ne yapayım? Geri çıktım geldim” sözleriyle isyan etti.

 

şehit pilot annesi albay dilaver kılıçdaroğlu gülhanım karsavuranoğlu