Şehit Piyade Astsubay Yusuf Ataş'ın Vasiyeti Yerine Getirilecek: LÖSEV Açıkladı

TAKİP ET

LÖSEV, Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit düşen Piyade Astsubay Yusuf Ataş'ın vasiyetinin yerine getirileceğini duyurdu.

Irak'ın kuzeyinde Kürtçü terör örgütü PKK/YPG'nin tamamen ortadan kaldırılması amacıyla yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu'nda görev alan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş, terör örgütünün açtığı taciz ateşi sonucu ağır yaralanarak şehit oldu.

Ataş'ın şehadetinin ardından, silah arkadaşlarıyla sohbet ettiği sırada vasiyetini açıkladığı video ortaya çıktı.

Şehit Yusuf Ataş videoda, "Abi benim vasiyetim, bakın: Hayattan en çok istediğim şey, bir tane kız çocuğum olsun istiyorum. Eğer ölürsem biriniz veya anlaşın bir şekilde, bir tane lösemili kız çocuğunun bütün masraflarını karşılayın, hayatı boyunca... Okulunu mokulunu, tüm ihtiyaçlarını karşılayın. Benim vasiyetim bu. Bir de bayramda gidin, annemin babamın elini öpün" ifadelerini kullanıyordu.

LÖSEV'den Açıklama: Şehit Yusuf Ataş'ın Vasiyeti Yerine Getirilecek

Vasiyetin ortaya çıkmasının ardından LÖSEV, "Vatan için gözünü kırpmadan şehitlik mertebesine yükselirken lösemili çocuklarımızı kalbinde taşıyan mehmetçiğimizin vasiyetini yerine getirmek boynumuzun borcudur. Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen Astsubay Yusuf Ataş'a Allah'tan rağmen, ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz" açıklamasını yaptı.

Şahan Gökbakar'dan Destek

Şehit Yusuf Ataş'ın vasiyetinin ortaya çıkmasının ardından ünlü oyuncu Şahan Gökbakar, LÖSEV'e bağışta bulunarak şu paylaşımı yaptı:

"Şehit askerimizin o güzel kalbinden geçen son isteğini duyunca katkı vermek istedim. Çorbada bizim de tuzumuz olsun. Allah tüm evlatlarımızı korusun."

Ayrıca şarkıcı Çelik, "Pençe Kilit operasyonunda çıkan çatışmada şehit düşen Astsubay Yusuf Ataş kardeşimizin vasiyetine talibim. Kiminle nasıl irtibata geçerim bilmiyorum, ailesi ile irtibat kurmaya çalışacağım. Bilen bilgi sahibi olan varsa ve kardeşimizin vasiyetini yerine getirmek Onur olur" paylaşımını yaptı.

şehit piyade astsubay yusuf ataş vasiyeti yerine getirilecek lösev açıkladı