Sel Felaketinde Can Kaybı 40'a Yükseldi

TAKİP ET

AFAD, Kastamonu ve Sinop'taki can kaybının 40'a yükseldiğini açıkladı.

Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 40'a yükseldi. Konuya ilişkin açıklama yapan AFAD yetkilileri, “Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu'da 34, Sinop'ta 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir. Bartın'da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir” dedi

Arama-Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçelerinin selden etkilendiğini ve burada arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten AFAD tarafından yapılan açıklamada, ''Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmalarının eşgüdüm halinde yürütülmesi sağlanmaktadır.

Türkiye Afet Müdahale Planı’na göre, afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaların kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiş; tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya başlamıştır'' ifadelerine yer verildi.

 

kastamonu sinop 40 kişi öldü sel afad bartın