Sel Felaketinde Evi Yıkılan Bir Kadın: Bize Canınızı Değil, Arabalarınızı Kurtarın Dediler

TAKİP ET

Kastamonu'da yaşanan sel felaketinde çocuklarının içinde bulunduğu evi yıkılan bir kadın, yetkililerin kendilerini bilgilendirmemelerinden yakındı.

25 kişinin hayatını kaybettiği Kastamonu'da selden etkilenen vatandaşlar bölgede gerekli bilgilerin verilmemesinden yakındı. DHA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan bir sel mağduru, yetkililerin derenin taştığını kendilerine söylemediklerini, yalnızca 'arabanızı çekin' uyarısı aldıklarını belirtti. Haber geldikten sonra arabasını arka sokağa çekmek üzere evden çıkan kadın, çocukları içeride bulunduğu sırada evinin yıkıldığını ancak kimsenin kendisini bu konuda bilgilendirmediğini söyledi.

Kendilerine ''Bu ev yeni, yıkılmaz'' denildiğini ancak evlerinin sel sebebiyle yıkılan ilk ev olduğunu söyleyen kadın, ''Bize kimse canınızı, evlatlarınızı kurtarın demedi yalnızca arabanızı çekin dediler. HES patlamış onu bile söylemediler. Suyun çok şiddetli geleceğini biliyorlardı ama kimseyi uyarmadılar. Söyleseler ben 5 dakikada çocuklarımı o evden çıkarırdım ama söylemediler'' diyerek isyan etti. 

Tehlike Geliyor Demediler 

Muhabirlerin sorularını yanıtlayan acılı kadının eşi ise, ''Sadece arabalarınızı alın dediler. Neden 'arabalarınızı alın' demek yerine evlerinizi boşaltın demediler? Neden 'tehlike geliyor, sel geliyor' demediler?'' ifadelerini kullandı. 

Acılı kadın kendilerine yalnızca 'taşabilir' dendiğini ancak bu sırada zaten suyun taşmış olduğunu belirtti. Ev yıkılmadan önce çocuklarının kendisine el salladığını söyleyen kadın, 'yavrularımı çıkaramadım' diyerek gözyaşı döktü. 5 saat boyunca yardım beklediklerini ancak kimsenin müdahalede bulunmadığını söyleyerek isyan eden kadının çocuklarına henüz ulaşılamadı. 

kastamonu bozkurt yok oldu hes patladı can kaybı sel