Selahattin Demirtaş: HDP, PKK'nın Sözcüsü, Destekçisi Değildir, PKK İle Bağı Yoktur

TAKİP ET

Tutuklu Selahattin Demirtaş, HDP'nin PKK ile bir bağı olmadığını iddia etti.

Kürtçü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a yönelik övgü dolu sözleriyle bilinen tutuklu eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin PKK ile bir bağı olmadığını iddia etti. Daha önce PKK'nın kurucusu Öcalan'ın heykelini dikeceklerini söyleyen Demirtaş, T24'ten Murat Sabuncu'ya yaptığı açıklamada "HDP, PKK’nin uzantısı, sözcüsü ya da destekçisi değildir. PKK ile bir bağı yoktur. Bunu Türkiye kamuoyuna anlatabilmemiz gerekir. Demokratik siyaset yürüten bir partinin silahlı bir örgütle bağı olamaz" dedi.

"Türkiye Partisi Olmayanlar Milliyetçi Partilerdir"

"Sağ partilerin hiçbiri Türkiye partisi değilken HDP tam bir Türkiye partisidir" diyen Demirtaş, "Çünkü Türkiye tek bir etnik kimlikten de tek bir inançtan da oluşmuyor. Bu açıdan HDP, temsil yönüyle Türkiye’deki her kesimi kapsıyor. Türkiye’deki farklı kimlik ve inançları yok sayan ırkçı partiler bile kendilerini Türkiye partisi olarak tanımlıyorlar ve kimse de bunda bir sorun görmüyor. Dolayısıyla asıl Türkiye partisi olmayanlar sağ milliyetçi, ırkçı partilerdir" diye konuştu.

"PKK'nın Silahları Bırakmasını İsterim"

Öz kardeşi Nurettin Demirtaş'ın dağa çıkmış terörist olduğunu unutarak "Ben mümkünse PKK’nin Türkiye’ye karşı silahları tümden susturmasını, bırakmasını isterim" diyen Demirtaş "Ancak ve ne yazık ki ortada iki temel engel var, bunları da herkesin bilmesi lazım. İlki, Hükümet askeri operasyon dışında hiçbir seçeneği devreye koymuyor, tartışmıyor, silahta ısrar ediyor. Oysa biz PKK’nin ikna edilmesi gerektiğini savunuyoruz. Burada da ikinci engel çıkıyor, o da İmralı tecrididir. Çünkü PKK’yi ikna edebilecek kişi Öcalan’dır, onu da yıllardır tecritte tutuyorlar. Bu engellere rağmen PKK silahlarını susturursa bundan mutlu olurum. Ama deneyimlerimiz, bunun kolay olmadığını gösterdi maalesef" ifadelerini kullandı.

selahattin demirtaş hdp pkk sözcüsü destekçisi değildir ile bağı yoktur abdullah öcalan kürtçü kürtçü terör örgütü