Selahattin Demirtaş'a 'Cumhurbaşkanı'na Hakaret' Suçundan 3 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

TAKİP ET

Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, 2015 yılındaki açıklamasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 3 yıl 6 ay hapis cezası kararı verildi.

Demirtaş'ın 2015 yılında Atatürk Havalimanı'nda yaptığı bir açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Demirtaş’a 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme en üst sınırdan ve indirim uygulamadan cezayı verdi.

Mahkemenin en üst sınırdan ve indirim uygulamadan ceza verdiği davadaki savunmasında Demirtaş, "Cumhurbaşkanı ve Başbakanı direkt hedefe almadım. Niye o kadar az söyledim diye şu anda üzgünüm. Çok yumuşak açıklama yapmışım. Hükümeti eleştirmek demokratik toplumun görevidir" dedi.

Bakırköy 46. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Selahattin Demirtaş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanırken avukatları da hazır bulundu.

Demirtaş'ın hakaret içerikli kabul edilen konuşmasında Erdoğan'ın adının geçtiği bölüm şöyle: "Bunun bir hata olduğunu bizden önce Cumhurbaşkanı ve Başbakan ifade etmişti. Önce, ‘Rusya tekrarlarsa yeniden vururuz’ demişler, sonra ‘Rus uçağı olsaydı bunu yapmazdık’ dediler. Bir müddet sonra da bütün suçu, günahı pilotun üstüne atmayı tercih ettiler. Avrupa’da Paris’teki konferansta koridor koridor Putin ve Lavrov’la karşılaşıp bir görüntü verebilmek için çırpındılar. Halen Dışişleri Bakanı veya Cumhurbaşkanı, Rusya ile temas kurabilmek için bir telefon görüşmesi yapabilmek için çırpınıyor. Madem bu kadar doğru bir iş yaptınız, madem bunun arkasındasınız, o zaman ilkeli durun, dik durun. Çünkü yaptıkları hatanın farkındalar."

selahattin demirtaş selahattin demirtaş hdp selahattin demirtaş başkan selahattin demirtaş apo selahattin demirtaş terörist selahattin demirtaş ceza selahattin demirtaş hapis selahattin demirtaş kaç yıl hdp hdp kapat