Selanik'te Gizemli Ses: Kaynağı Bulunamadı

TAKİP ET

Selanik şehrinde yaklaşık 5 haftadır duyulan gizemli sesin kaynağı hala bulunamadı. Şehir halkı ses nedeniyle oldukça huzursuz.

Selanik'te 5 haftadır devam eden gizemli ses kentte gerginlik yarattı. Yapılan aramalara rağmen sesin kaynağı bulunamadı.

Genellikle geceleri ortaya çıkan ve sabaha kadar süren gizemli sesin bulunması için Selanik Belediyesi, Sivil Koruma Ekipleri, Günlük Yaşam ve Acil Müdahale ekibi tarafından yapılan aramalar sonuçsuz kaldı.


Şehir Sakinleri Uyuyamıyor


Kentte yaşayanların büyük bölümünün sesin gerginliği ve yarattığı titreşim nedeniyle uyuyamadığı belirtildi.

Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Akis Arapoglou gizemli sesin sabit bir hızda sürekli tekrarlanan bir vuruş olarak kent üzerinde yankı yaptığını belirterek, “Ses bir meteorun derinliklerinden gelir gibi geliyor, başlıyor saatler sürüyor, bir ara duruyor, yeniden başlıyor. Ne yaptıysak sesin kaynağını bulamadık, gündüz kentin gürültüsü içerisinde ses kayboluyor. Kent sakinleri çıldırmak üzere, çünkü bazı mahallelerde vatandaş sesten dolayı uyuyamıyor” dedi.

Selanik'teki bazı vatandaşlar ise ise sesle birlikte zaman zaman titreşimler de hissettiklerini ve bilim insanlarının bu durumu tedirginlikle karşıladığı açıklandı.

Arapoglou, Jeoloji ve Makine Mühendisleri Birliği'nden yardım istendiğini, sesin kaynağının bulunması için çalışmalara başlandığını ve henüz bir sonuç alınamadığını sözlerine ekledi.

selanik gizemli ses selanik e gizemli ses