'Selanikli' Düşmanı Akçakoca Müftüsü Hakkında 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik' Suçundan Soruşturma

TAKİP ET

Sakarya'nın Karasu ilçesindeki bir camide, cuma namazı öncesindeki vaazındaki skandal sözleri nedeniyle tedbiren görevden uzaklaştırılan Şaban Soytekinoğlu hakkında savcılık soruşturması başlatıldı.

Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu deli saçması sözlerle Selanik muhacirlerini hedef alarak "Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil"  demiş ve Gezi olaylarını Selanik göçmenlerini hedef almak için referans göstererek "İstanbul’da Gezi olaylarında otellerinde barındıran kimdi? Gene Yahudilerdi. Şu an bir şirketin, bir takımın da başkanı" Ali Koç'u işaret etmişti.

Düzce Müftlüğü Soytekinoğlu hakkında başlattığı soruşturmayı, "Akçakoca İlçe Müftüsünün 'Selanik göçmenleriyle' alakalı sarf ettiği sözlerden dolayı soruşturma başlatılmıştır" sözleriyle duyurmuş ve ayrıca Soytekinoğlu hakkında soruşturma bitene kadar tedbiren görevden uzaklaştırma kararı alınmıştı.

Son olarak Soytekinoğlu hakkında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Selanikli Düşmanı Akçakoca Müftüsü Hakkında Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Suçundan Soruşturma