Selçuk Özdağ: Ünsal Ban 'Kullanılamaz' Denen THK Uçaklarıyla Eşini, Dostunu Yemeğe Götürmüş

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, eski THK Üniversitesi Rektörü ve AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma aşamasında olduğu eşi Ünsal Ban'ın orman yangınları sırasında "kullanılamaz" halde oldukları açıklanan Türk Hava Kurumu uçaklarıyla eşini dostunu yemeğe götürdüğünü iddia etti.

Halk TV'de Özlem Akarsu Çelik'in sunumuyla "Ankara'dan" programında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, rüşvet ağı iddialarıyla anılan eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın rektör olduğu günlerde, orman yangınları sırasında "kullanılamaz" olduğu açıklanan uçaklarla eşini, dostunu yemeğe götürdüğünü öne sürdü.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, SPK'dan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na uzanan bir rüşvet ağını ifşa etmişti. Peker'in ifşalarının ardından Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu görevden alınmış, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca ise görevinden istifa etmişti.

Peker, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi Ünsal Ban'a hitaben "İkiniz para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz" dediği anların görüntülerini yayımlamış, bunun ardından Ünsal Ban tutuklanmıştı.

Sedat Peker SPK'daki Rüşvet ve Yolsuzluk Ağını İfşa Etti: Taşkesenlioğlu'nun Serveti, Erdoğan'ın 'Hırsız' Danışmanı...

Selçuk Özdağ'dan Zor Sorular

Halk TV'de Özlem Akarsu Çelik'in sunumuyla "Ankara'dan" programında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, YÖK'e seslenerek "Ünsal Ban döneminde YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığınca her yıl Türk Hava Kurumu Üniversitesi denetlendi. Bu denetlemelerin raporlarını kamuoyu ile paylaşır mısınız? Paylaşmazsanız Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde isteyeceğim sizden" dedi.

"Ünsal Ban THK Uçakları İle Kaç Defa Yurt Dışına Çıktı?"

"Burada neler oldu? Kimlere diplomalar verildi? Bu şahıs (Ünsal Ban) Türk Hava Kurumu (THK)’nun uçakları ile kaç defa Ankara’yı terk etti, nerelere gitti, kaç defa gitti? Yurt dışına kaç defa çıktı THK uçakları ile?" diye soran Özdağ, "Eski rektör, yangın söndürmek için kullanılamaz halde denilen THK uçaklarını özel işleri için mi kullanmış?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Devletin Malı Deniz Demişler"

"Tabii… Yurt dışı, yurt içi, özel işleri için kullanmıştır. Oraya giden insanları, falan yere gidelim, orada yemek yiyelim diyerek eşini, dostunu ahbabını götürmüştür. Devletin malını adeta deniz olarak kabul etmişler ve denizin de sahibi biziz, millet değildir benim demişler. YÖK Denetleme Kurulu, bu şahıs beş yıl bu üniversitede rektörlük yaptı. Buradan diyorum ki, Ünsal Ban mal varlığını açıkla!"

selçuk özdağ ünsal ban kullanılamaz denen thk türk hava kurumu uçaklarıyla eşini dostunu yemeğe götürmüş