Selçuk Tepeli'den Ebubekir Şahin'e Cevap: Eleştirel Gazetecilik Yapıyorum

TAKİP ET

FOX Ana Haber Sunucusu Selçuk Tepeli, Ebubekir Şahin'e yanıt verdi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Selçuk Tepeli'nin FOX Ana Haber programında iktidar aleyhine söylediği sözlere ilişkin inceleme başlattıklarını açıklamış ve Twitter hesabından Tepeli'nin programdan bir kesitini paylaşmıştı. 

AKP'nin Sansür Kurumu RTÜK, FOX Ana Haber Hakkında İnceleme Başlattı


Ebubekir Şahin'in sözlerine yanıt veren Selçuk Tepeli, şu ifadeleri kullandı:

"RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin bir tweet attı. Konu tarafsızlık. Ve bu bahsi açması doğrusu iyi oldu. Çünkü mühim bir konudur. Ama öte yandan bu kadar tantanaya da lüzum yoktur.

Çünkü bu ülkede baştan şunu söyleyeyim iktidarıyla muhalefetiyle, benim görüşlerime katılanıyla katılmayanıyla insanların tölerans gösterdiğini, tahammül ettiğini görüyorum. Ve bu ülke, daima söylediğim şey, bu haliyle dünyanın medeni gelişmiş ülkeleri arasında bir bölümüyle bizimle ilgiliyse yerini alıyor.

O bakımdan da ayrıcalıklıdır. Yoksa bu işleri yapamazdık, onu söyleyeyim yani. Ayrıca o işini yapıyor. Gayet de nazik bir mesaj. Fakat iki konuda haksızlık ediyor bence. O veya öyle düşünen kim varsa. Bir tanesi haber merkezine haksızlık, çünkü içerikleri hazırlıyorlar, çok uğraşıyorlar, kolay değildir.

İkincisi bana haksızlık. Neden? Çünkü 'adeta ana muhalefet lideri gibi' demesi benim açımdan iki nedenle imkansızdır. Bir, bu işin içinde haber medyası işinde üç farklı kıtada yaptım bu işi, aşağı yukarı 20 yılı aşkın zamandır bulunuyorum. Ve bu iş konusunda neyin eksik olduğunu daima yakın çevremdeki insanlarla paylaşmışımdır. Neden devam ettiğim, geçimimi sağlamakla falan ilgili değildir. Tarafsızlıkla ilişkilendirilebilecek şu konuyla ilgilidir: Bu 20 yılın 17 yılını yöneticilik yaparak geçirdim ve benim haber medyasında yöneticilik yaptığım herhangi bir kurumdan sonra pek çok fırsat çıkmasına rağmen, daha çok para kazanacağım kamudan hatta politikadan pek çok iş yapma hakkım vardı. 

Ama bunlardan herhangi birini kabul etseydim, danışmanlık, yöneticilik başka bir şey. O zaman daha öncesinde görev yaptığım kurumları kuşkuya düşürürdüm. Dolayısıyla gayet zor olan bu işi yapmamın sebebi bundan önce çalıştığım yerleri bile kuşkuya düşürmeyecek şekilde tarafsızlık ilkesine bağlı kalmamdır. Parayı bulurdum yani, onu söyleyeyim.

Bir başka konu da şudur. Efendim biz o mahallede doğmadık. Bunu şimdi açıklıyorsam, konunun altına kırmızı bir çizgi çekiyorum demektir. Ben Türkiye'de aralarına katılabileceğim, Türkiye'nin, Türk milletinin hak ettiği bir siyasi parti görmüyorum. O kalibrede görmediğim bir siyasi partiye de katılamam. Abartılı bir tarif, ana muhalefet lideri...

Muhalefet yanlış bir ifade biçimi, çünkü siyasi bir ifade biçimi. Ben eleştirel gazetecilik yapıyorum. Eleştirel gazetecilikte sınırsız yetki ve minimum sorumlulukla en çok gücü, imkanı elde eden ve hayatınızda her şeyi etkileyen kararları verenleri eleştirmem, en çok payı onların alması doğaldır. Muhalif ya da muhalefet bir şey olsam bu kadar uzun süre muhalefette kalmam, iktidarı alırdım. Hiç kuşkunuz olmasın."

selçuk tepeli fox eleştirel gazetecilik yapıyorum muhalefet