'Selânikli' Düşmanı Müftü Görevinden Tedbiren Uzaklaştırıldı

TAKİP ET

Cuma vaazında Selânik muhacirleri hakkında "Yüzde 90'ı sabetayist" diyen Akçakoca Müftüsü görevden tedbiren uzaklaştırıldı.

Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, Sakarya Karasu'da bir camide cuma namazı öncesinde verdiği vaazda Filistin meselesi üzerinden Selanik göçmenlerini hedef almış ve "Yüzde 90'ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil" demişti. Soytekinoğlu, Yahudi düşmanlığıyla dolu vaazının devamını Gezi Direnişi'ne bağlayarak, "İstanbul'da Gezi olaylarında otellerinde barındıran kimdi? Gene Yahudilerdi. Şu an bir şirketin bir takımın da başkanı" diyerek Ali Koç'un gizli Yahudi olduğunu iddia etmişti.

Müftü Soytekinoğlu'nun söz konusu zırvaları hakkında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Karasu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında Soytekinoğlu hakkında soruşturma sonuna kadar tedbiren görevden uzaklaştırma kararı verildiği öğrenildi.

 

Selânikli Düşmanı Müftü Görevinden Tedbiren Uzaklaştırıldı