Selvi: Birileri Ekrem İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı Yapmak İstiyor

TAKİP ET

İktidar yandaşı Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "belli ki birileri Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı yapmak istiyor" dedi.

İktidar yandaşı Abdülkadir Selvi,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasının kesinleşmesi durumunda uygulamaya konacak olan siyasi yasak kararını değerlendirdi.  

Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Birileri ısrarla İmamoğlu’nun önünü açmaya çalışıyor. Ama o Erdoğan olmak yerine Mustafa Sarıgül olmaya doğru koşar adım ilerliyor. Önüne gelen fırsatları tepiyor. Arjantin-Fransa maçında penaltı kaçıran Fransız futbolculara benziyor. İmamoğlu üzerine siyasi proje inşa etmeye çalışan güç odaklarına sesleniyorum. Çok zorlamayın, İmamoğlu’ndan bir Erdoğan çıkaramazsınız. Çünkü o kumaş yok."

Şimdi gelelim Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının adresine. Kılıçdaroğlu, Akşener konusunda hep dikkatli sözcükler kullandı. Ancak Akşener’in, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adaylığını destekleyebilecekleri yönündeki sözleri Kılıçdaroğlu’nun sabrını taşırmış gözüküyor. “Bir parti, başka bir partinin içişlerine karışmamalı” dedi. Daha ne desin?

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini Mısır’daki sağır sultan bile duydu. Bu gerçek ortadayken Akşener’in ısrarla Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini masaya sürmesi belli ki CHP liderini kızdırmış.

Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’na karşı sergiledikleri Saraçhane dayanışması CHP’lileri tahminimin ötesinde rahatsız etmiş. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun Saraçhane çağrısını sosyal medyadan öğrendiğini söyledi. Oysa İmamoğlu bu çağrıyı yapmadan önce Kılıçdaroğlu ile konuşuyor. Ama liderine danışmıyor. Daha da kötüsü haber vermiyor. Tam aksine, Kılıçdaroğlu’nun ikinci görüşmede, “Hemen yola çıkıyorum. Beni bekleyin” demesine rağmen Meral Akşener’in, “Kemal Bey’in gelmesini beklemeye gerek yok” sözüne uymayı tercih etti. Ya da başından beri öyle olmasını istiyorlardı. Meral Akşener 6’lı Masa’nın doğal lideri, Ekrem İmamoğlu ise ortak cumhurbaşkanı adayı. Meral Akşener ile Ekrem İmamoğlu çak yapıp sevinçle birbirlerine sarıldılar. Saraçhane’de kitlelerin karşısına çıkıp el ele tutuşup o meşhur fotoğrafı verdiler. O fotoğraf CHP’ye bomba gibi düşmüş. Ben de fark etmemiştim. CHP yöneticilerinden biri, “Yüreğim yandı” dedi.

imamoğlu kılıçdaroğlu erdoğan akşener abdülkadir selvi