Selvi: İstanbul, Ankara ve Antalya'da Devretmediler mi?

TAKİP ET

Abdulkadir Selvi, "Erdoğan seçimi kaybederse devretmez" iddialarına karşı çıktı.

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki köşesinden "Erdoğan seçimi kaybederse devretmez" şeklindeki iddialara "Erdoğan seçimi kaybederse devretmez diyorlardı, ne oldu? İstanbul, Ankara ve Antalya’da AK Parti seçimi kaybetti ama devretmediler mi, koltuklarında oturmaya hâlâ devam ediyorlar mı?" ifadeleriyle karşı çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi cinayet kaygım var" şeklindeki sözlerini değerlendiren Selvi, "1. Kılıçdaroğlu’nun, eğer bir istihbarata sahipse bunu derhal adli makamlara iletmesi gerekir.

2- Yok eğer siyasi gerginlikten dolayı böyle bir endişe taşıyorsa bunu kamuoyuna izah etmeli.

3- Muhalifler arasında marjinal bir kesimin içinde “Erdoğan seçimleri kaybetmemek için siyasi cinayetleri dahi işletebilir”, diye düşünenler olduğunu biliyorum. Kılıçdaroğlu da onlar gibi düşünüyor olabilir" ifadelerini kullandı.

24 Haziran 2018 seçimlerinden önce de Erdoğan'ın savaş çıkaracağı ve bu bahaneyle seçimleri erteleyeceği iddialarının ortaya atılmasına rağmen Erdoğan seçimleri öne aldığını belirten Selvi, "Erdoğan, ilk kez ülkeyi yönetmiyor ki, 20 yıldır işbaşında. 90’lı yıllara damgasını vuran siyasi cinayetler dönemini Erdoğan kapattı. Erdoğan seçimi kaybederse devretmez diyorlardı, ne oldu? İstanbul, Ankara ve Antalya’da AK Parti seçimi kaybetti ama devretmediler mi, koltuklarında oturmaya hâlâ devam ediyorlar mı?" dedi.

"4- Kılıçdaroğlu, siyasi gerginlik nedeniyle böyle bir kaygı taşıyorsa yapacağı iş, tansiyonu düşürmek için harekete geçmek olmalı. Sağduyu ve uzlaşma çağrısı yapmalı. Ortamı geren değil, yumuşatan bir politika izlemeli" diyen Selvi, "Bir noktadan sonra hükümete de görev düşüyor. Bu ülkenin geçmişinde çok kanlı infazlar yaşandı. Siyasi suikastlar üzerinden kaos ortamı oluşturuldu. Türkiye, karanlık bir tünele sokuldu. O nedenle Kılıçdaroğlu’nun uyarısını ciddiye alarak, bir Cumhuriyet Başsavcısı CHP liderini ziyaret edip siyasi cinayetlerle ilgili olarak elinde bir istihbarat olup olmadığını ya da neyi işaret ettiğini öğrenmeli" ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi Hürriyet'teki köşesinden Erdoğan seçimi kaybederse devretmez şeklindeki iddialara Erdoğan seçimi kaybederse devretmez diyorlardı ne oldu İstanbul Ankara ve Antalya’da AK Parti seçimi k