Selvi Ümit Özdağ'ın Bahsettiği O İki İsmi Açıkladı

TAKİP ET

Ümit Özdağ, FETÖ'cülük ile suçladığı Buğra Kavuncu ile ilgili Akşener'i uyardığını ancak Akşener'in 2 üst düzey devlet yetkilisinden bilgi aldığını ve böyle bir durumun olmadığını söylediğini ifade etmişti.

Geçtiğimiz günlerde CNN Türk ekranlarında bir programa katılan Ümit Özdağ, İYİ Parti ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında dikkat çeken iddialarda bulunmuştu. Özdağ, Buğra Kavuncu'nun 'FETÖ'cü' olduğunu ve bu durumu Kavuncu partiye girmeden önce Meral Akşener'e ilettiğini ancak sonuç alamadığını, Akşener'in kendisine "İki üst düzey devlet görevlisinden bilgi aldım ellerinde Buğra Kavuncu ile ilgili bir bilgi olmadığını söylediler" dediğini aktarmıştı.

Bugün, bu konuyu köşe yazısına taşıyan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, söz konusu iki üst düzey devlet görevlisinin 15 Temmuz Askeri Darbe Kalkışması sırasında Genelkurmay Başkanlığı görevinde bulunan Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan olduğunu iddia etti. Selvi yazısında, Ümit Özdağ'ın Akşener'e giderek "Buğra Kavuncu FETÖ'cü aynı şekilde dayısı da öyle. Hem MİT'ten hem Genelkurmay Başkanlığından öğrendim" dediğini bunun üzerine Meral Akşener'in sabit hattan Hulusi Akar ve Hakan Fidan'ı arayarak durumu teyit ettirdiğini ifade ediyor. Devamında ise bir ya da iki gün sonra Akşener'in Özdağ'ı davet ederek "iki tarafa da sordum elimizde böyle bir bilgi yok dediler" dediğini bunun üzerine Ümit Özdağ'ın "memnun oldum" diyerek gittiğini aktarıyor.

Ümit Özdağ, dün yaptığı açıklamada İYİ Parti'den ayrılmayacağını dile getirmişti.

selvi ümit özdağ meral akşener iyi parti skandal iddia