Selvi'den 10 Büyükelçi Konusunda 'Serinkanlılık' Çağrısı

TAKİP ET

Yandaş yazar Abdulkadir Selvi, 10 büyükelçi meselesiyle ilgili "serinkanlılık" çağrısı yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de yaptığı açıklamalarda "Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Bu nasıl terbiyesizliktir, siz burayı neresi zannediyorsunuz ya? Burası Türkiye, Türkiye. Burası bir kabile devleti değil, anlı şanlı Türkiye. Burada Dışişleri'ne gelip de talimat veremezsiniz. Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim" demişti.

Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında lira karşısında yükselişe geçen dolar, 9,83 seviyesine ulaşarak tarihi bir rekor daha kırdı.

Büyükelçilerin sınırdığı edilmemesi gerektiğini belirten Abdulkadir Selvi, "Bugün kabine toplantısında bu iş masaya yatırılacak. Sağduyunun hâkim olmasını bekliyorum. 10 ülkenin büyükelçisinin sınır dışı edilmesini değil, diplomasiye şans tanınmasını umuyorum. Umutlu muyum? Evet. Ayrıca umutlu olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortaya koyduğu tepkiyle bu 10 ülkeye anladığı dilden konuştu" diyen Selvi, "İktidarı ve muhalefetiyle Türkiye tavrını ortaya koydu. Ancak bundan sonrası serinkanlılıkla hareket etme zamanı" ifadeleriyle "serinkanlılık" çağrısı yaptı.

Harp zamanlarında bile diplomasiye şans tanındığını belirten Selvi, "Türkiye ekonomik ve siyasi ilişkilerinin güçlü olduğu, dünyanın 10 gelişmiş ülkesiyle etkisi on yıllarca sürecek bir krizin düğmesine basmadan önce diplomatik seçenekleri devreye sokmalı" dedi.

Selvi bunun yanında büyükelçilerin yeniden Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak "Türkiye’nin hassasiyetinin en üst seviyede olduğunu gördünüz. Ya gereğini yaparsınız ya da gidersiniz" şeklinde uyarılabileceğini belirtti.

Selvi'nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Selvi'den 10 Büyükelçi Konusunda 'Serinkanlılık' Çağrısı abdulkadir selvi