Semih Erden Saadet Zincirine 1 Milyon 358 Bin Lira Kaptırdı

TAKİP ET

Yüksek kar payı vaadiyle insanları kandıran ve saadet zinciri olarak işleyen dolandırıcılık şebekesine, milli basketbolcu Semih Erden 1 milyon 358 bin TL kaptırdı.

Telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren iki şirket kurarak kendilerini, "Uluslararası bir ses borsasıyız, SMS ihalelerine giriyoruz, IP telefon işi yapıyoruz" şeklinde tanıtan şebeke yüksek kar payı ile para toplamaya başladı. Para yatıran kişilere ilk bir kaç ay vaat edilen para ödemeleri  yapıldı. Paraların ödendiğini görenler bu kez daha fazla para yatırmaya başladı. Ancak, tüm saadet zincirlerinin akıbeti gibi sistem tıkanmaya başlayınca ödemeler yapılamadı, paralarını kaptıran kişiler ise soluğu adliyelerde aldı.

Başka Ünlü İsimler de Var

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bir dönem NBA'de de oynayan milli basketbolcu Semih Erden, Tuzlaspor'un yöneticisi Rıdvan İlhanlı, Sakaryalı iş insanı Halil İbrahim Demirel, sosyal medya fenomenleri Yeliz Tuba Yasa ve Esin Odacılar'ın da aralarında olduğu 15 kişinin şikayet başvurusuna ilişkin soruşturmayı tamamladı. Savcılık, 4 kişi hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan 45'er yıldan 150'şer yıla kadar hapis istemi ile dava açtı.

350 Bin Lirasını Geri Almış

İddianameye göre, Semih Erden sisteme 1 milyon 708 bin lira yatırdı. Yatırdığı paranın 350 bin lirasını geri alan Erden'in zararının 1 milyon 358 bin TL olduğu kaydedildi.

semih erden saadet zincirine para kaptırdı 1 milyon 358 bin lira para kaptırdı semih erden dolandırıldı başka ünlü isimler de katıldı telekomünikasyon saadet zinciri battı