Semih Yalçın'dan Tuğrul Türkeş'e Devşirme Yakıştırması

TAKİP ET

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkeş'in "azgın milliyetçilik" sözlerine çirkin ifadelerle karşılık verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in oğlu Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’i hedef aldı.

Tuğrul Türkeş, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulunmuştu. "Azgın milliyetçilik: 21’inci yüzyılın ilk çeyreğinde dünya ve Türkiye’deki gelişmeler üzerine" başlıklı bir not paylaşan Türkeş, "Açıkça ifade ediyorum ki; ben filizlenen bu azgın milliyetçiliğe karşıyım" demişti ve "Azgın milliyetçiliğin hiçbir fikri derinliği bulunmaz. Yarının Türkiye’siyle ilgili hiçbir fikri yoktur. Sözü de hareketi de salt kaba kuvvettir. Bu nedenle de milleti temsil edemez" diye belirtmişti.

MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesine konuşan Semih Yalçın, Türkeş'in "azgın milliyetçilik" açıklamalarına yanıt vermeye çalıştı.

Yalçın, "MHP’ye zarar vermek maksadıyla partimizin varlık sebebi olan Türk milliyetçiliği davasına "azgın" yaftasını yapıştırmaya cüret eden Tuğrul Efendi’nin kerameti kendinden menkul bir "azgın milliyetçilik" iddiası ortaya atması; bu hususta bir şey bildiğinin değil, sırtını yaslayacak ve ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir siyasi melce bulduğunun işaretidir" dedi ve Turğrul Türkeş'in bu sözleri "Davutoğlugiller"den öğrendiğini söyledi.

"Eğer bugün MHP ve Ülkücü Hareket’in durduğu yer azgın milliyetçilikse Başbuğ Alparslan Türkeş'li yıllar nereye konacaktır" diyen Yalçın, Tuğrul Türkeş'e "devşirme" diyerek hakaret kabul edilebilecek sözler kullandı. Yalçın, "Bu kutlu kavgayı içimizden topladıkları birkaç dönme ve devşirmeyi istismar ve iğfal ederek sekteye uğratacaklarını sananlar, aldanmaktadır" dedi.

semih yalçın tuğrul türkeş yıldırım alparslan türkeş devlet bahçeli devşirme azgın milliyetçilik