'Şempanzeyle Yakın Arkadaş' Olan Kadının Şempanzeleri Ziyaret Etmesine Yasak Getirildi

TAKİP ET

Belçika Antwerp Hayvanat Bahçesi'nde bir şempanzeyi 4 yıldır sürekli ziyaret eden bir kadının şempanzeleri ziyareti yasaklandı.

Antwerp Hayvanar Bahçesi'ndeki 38 yaşındaki şempanze Chita, Adie Timmermans adlı bir kadın tarafından 4 yıldır her hafta ziyaret ediliyordu.

Chita ile "özel bir ilişkileri" olduğunu belirten Timmermans, 4 yıldır her hafta ziyarete gelerek şempanzeye camın arkasından öpücükler atıyor ve el sallıyordu.

Bununla birlikte Hayvanat Bahçesi yönetiminin aldığı kararla, Adie Timmermans'ın şempanzeleri ziyareti yasaklandı. Antwerp Hayvanat Bahçesi yönetiminin söz konusu kararı şempanzelerin birbirleriyle sosyalleşmesi gerektiği ve insanlarla uzun süre boyunca iletişim kurmasının kendi türüyle iletişimini zorlaştırdığı için aldığı belirtildi.

Yönetimin yaptığı açıklamada "Chita ziyaretçilerle çok meşgul olduğunda, diğer şempanzeler onu dışlamaya ve grubun bir parçası olarak görmemeye başlıyor. Sonra ziyaret saatleri dışında yalnız başına oturmak zorunda kalıyor" ifadelerine yer verildi.

Karara karşı çıkan Timmermans ise "Ben bu hayvanı seviyorum, o da beni seviyor. Başka hiçbir şeyim yok. Neden bunu elimden almak istiyorlar? Söyleyeceğim işte, bizim bir ilişkimiz var. Herkesin onunla iletişime geçmesine izin verilirken bana niye verilmiyor?" dedi.

'Şempanzeyle Yakın Arkadaş' Olan Kadının Şempanzeleri Ziyaret Etmesine Yasak Getirildi