'Sen Ne Biçim Savcısın' Dediği İçin Savunmasının Alınması İstenen Kişi Hakkında ABD Adalet Bakanlığı Cevap Yazısı Gönderdi

TAKİP ET

Türkiye'deki bir savcıya "Sen ne biçim savcısın" dediği için istinabe yoluyla dinlenmesi istenen kişi hakkında ABD Adalet Bakanlığı cevap yazısı gönderdi.

Türkiye'deki bir savcıya "Sen ne biçim bir savcısın" dediği için hakkında hakaret davası açılan bir kişinin istinabe yoluyla dinlenmesi için ABD Adalet Bakanlığına yazı gönderildi.

Türkiye'de açılan davada, sanık ABD'de ikamet ettiği için sanığın savunmasının orada alınmasını, ardından da bu savunmanın Türkiye'ye gönderilmesini talep eden Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı tarafından ABD Adalet Bakanlığına gönderilen müzekkereye ABD Adalet Bakanlığından cevap yazısı geldi.

ABD Adalet Bakanlığı gönderdiği cevap yazısında "ABD Anayasası'nın geniş bir ifade özgürlüğü sağladığı, bunun sonucu olarak da çok kısıtlı haller dışında beyanları nedeniyle şahısların soruşturulmasının yasak olduğu bildirilip, kişilerin hayatlarını tehlikeye sokan veya hayatına ciddi bir tehdit oluşturan söylemler dışındaki ifadelerin Anayasa'nın koruması altında olduğundan bahisle talep yerine getirilmemiştir" ifadeleri yer aldı.

abd adalet bakanlığı türkiye sen ne biçim savcısın iade yazı istinabe yoluyla dinlenmesi talep reddedildi ifade özgürlüğü dava savunma ifade