Senato Üyeliğine Aday Olan Mehmet Öz: Fetullah Gülen'e Dokunulamaz

TAKİP ET

ABD'de Senato üyeliği için adaylığını koyan Mehmet Öz, Fetullah Gülen hakkında açıklama yaptı.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den Senato üyeliğine adaylığını koyan Türk doktor Mehmet Öz, Washington Post'a yaptığı açıklamada "Gülen'e dokunulamaz" dedi.

Josh Rogin'e açıklamalarda bulunan Mehmet Öz, Türkiye'de bir darbe girişiminin yanı sıra Türk ordusuna ve milliyetperver aydınlara yönelik birçok kumpasa imza atan bir terör örgütünün lideri olan Fetullah Gülen'e dokunulamayacağını belirterek Türkiye'ye geri gönderilmesi ihtimaline ilişkin "Pensilvanya'da kalacak" diye konuştu.

Michael Rubin ve Enes Kanter'den Dr. Öz Karşıtı Açıklamalar

Dr. Öz'ün ABD'ye ulusal olarak ne kadar sadakat hissettiğine ilişkin tartışmalar olduğunu belirten Josh Rogin, Öz'ün Türk ve Müslüman oluşunun otokratik lider AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bir koz sağlayacağı konusunda endişeler olduğunu yazdı. Michael Rubin'in Mehmet Öz'ün çifte vatandaş oluşu ve Türk vatandaşlığından vazgeçmek istememesi nedeniyle FBI'n "geceleri uyanık kalmasına" neden olacağını belirttiğini hatırlatan Rogin, Öz'ün Türk vatandaşlığını Türkiye'de bakım altında olan Alzheimer hastası annesi nedeniyle bırakmadığını belirttiğini hatırlattığı yazısında FETÖ'cü Enes Kanter'in Dr. Öz karşıtı sözlerine yer verdi. 

Darbeye Karıştığı İddiası İnandırıcı Değil 

Rogin'e yaptığı açıklamada Dr. Öz ise Gülen'in 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen ve Türk milleti tarafından akamete uğratılan "darbeye karıştığına ilişkin iddianın inandırıcı olmadığını" belirterek "Pensilvanya'da kalacak" dedi.

mehmet öz josh rogin michael rubin enes kanter fetullah gülen dokunulamaz