Şener'den AKP'ye: Hırsızlar Ordusuna Döndünüz Be!

TAKİP ET

CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AKP sıralarını çıldırtan açıklamalar yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Biz sayın Cumhurbaşkanımızla siyaset yapıyoruz. Tabii kendisi CHP’de siyaset yaptığı için Sayın Kılıçdaroğlu ile adının anılmasını istemiyor olabilir. Ben de CHP’de siyaset yapsaydım asla Kılıçdaroğlu ile anılmak istemezdim" demişti.

Varank'a yanıt veren CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, "Sayın bakanın merakını gidereyim. Sayın Kılıçdaroğlu dürüst, namuslu, devlet ciddiyetine, adabına sahip bir insandır. Onun genel başkan olduğu partide görev yapmaktan onur duyuyorum. Kendisi (Varank) kendi konumu ayrıca değerlendirsin. Şu ana kadar yaptığım konuşmalarımda Adalet ve Kalkınma Partisi komisyon üyelerini, burada bulunan milletvekillerini incitecek bir söz söylemişsem maksadımın o olmadığını belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

AKP'nin kurucularından olan Şener, Komisyon'da AKP sıralarına dönerek söylediği sözlerle AKP'li komiyon üyelerini çıldırttı. Şener, "Benim Erdoğan ile olan ilişkimle sizin Erdoğan ile olan ilişkinizi kıyaslamayın. Siz daha çoluk çocuksunuz. Oraya yağ çekmeden ayakta duramazsınız. Benim vaziyetim öyle değildi. Değerli arkadaşlar, Tayyip Erdoğan belediye başkanı değilken ben milletvekiliydim, grup başkanvekiliydim. Tayyip Erdoğan milletvekili değilken ben Maliye Bakanı idim, Tayyip Erdoğan daha henüz kabineye girmeden önce maliye bakanlığı yapmış, Başbakan Yardımcılığı yapan biri idim. Ve parti kurulurken kendisi dahi 'Bizde lider partisi yoktur. Biz kadro partisiyiz. Siyasi Partiler Kanunu'na göre Genel Başkan seçmek zorunda olduğumuzdan dolayıı ben genel başkanım ama eşitler arası birincilik gibi düşünün bunu' diye kendi ağzından söylemiştir. Bizi kendisi ile eşit görüyordu. Bir kadro davasını satmışsa onların peşinde gidenler davasını satmıştır. Dava parti değildir. Dava particilik değildir. Parti ile davanın ne ilgisi var? Hırsızlar ordusuna döndünüz be, hırsızlar ordusuna. Konuşup durma, laf atıp durmayın” ifadelerini kullandı. Şener'in sözleri karşısında AKP'li üyeler deliye döndü.

Şener'den AKP'ye Hırsızlar Ordusuna Döndünüz Be!