Şengül Hablemitoğlu: Devlete Güvenimizi Kaybettik, Ailemize İletilen Bir Şey Yok

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Hablemitoğlu cinayetinin zanlısının yakalandığını açıklamıştı.

NTV yayınına katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli İstihbarat Teşkilatımız uzunca süredir bu suikastın katil zanlılarından olan Nuri Gökhan Bozkır'In izini sürüyordu. Bu şahıs kırmızı bültenle aranıyordu. Kaçtığı yurt dışında 2015 yılından itibaren FETÖ medya organlarına ülkemiz aleyhine asılsız iddilarda bulunuyordu. İstihbaratımız bu kişinin Ukrayna'da saklandığını tespit etti. Bu şahsın yakalanarak ülkemize getirilmesi konusunda 'Bu ülkenizdedir, bize verin' dedik. İstihbarat Teşkilatımızın yakın markajıyla bu iş neticelendi. FETÖ ile irtibatı yanında DEAŞ'a silah ve mühimmat temin ettiği bilinen birisi. MİT katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır'ı Ukrayna'da buldu. Bu kişi Hablemitoğlu cinayeti zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor." ifadelerini kullandı.

Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu Erdoğan'ın bu açıklamasını değerlendirdi. Twitter hesabından paylaşım yapan Hablemitoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Biz canımızdan olup, hayal bile edemeyeceğiniz zor bir 20 yılı tamamladık. Adalete, devlete inancımızı ve güvenimizi kaybettik. Ayrıca ne ailemize, ne avukatımıza iletilen herhangi bir şey yok. Süreci, yaşadıklarımızı bilemezsiniz. O yüzden yorumlarınıza dikkat ediniz…"