Şentop'tan Kadına Şiddet Açıklaması: Bizim İnanç ve Ahlak Anlayışımızı İnsanlarda Hakim Kılacak Bir Çalışma Gerekiyor

TAKİP ET

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu üyelerini kabul etti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u ziyaret eden TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu Başkanı Öznur Çalık ve beraberindeki komisyon üyeleri, hazırladıkları raporu Şentop’a sundu.

Şentop, kendisine sunulan omisyon raporunun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülüp kabul edilerek Meclis'in resmi metni haline dönüştürülmesinin önemli olduğunu ifade ederek, kadına yönelik şiddetin modern dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin bu konuyla ilgili tüm çalışmalarının, tüm birikimlerinin komisyon raporunda yer aldığını belirten Şentop, şiddetin sadece ceza politikaları ve hukuk düzenlemeleriyle çözülebilecek bir sorun olmadığına, sosyal boyutu ve kişisel ahlak meselesi boyutu olduğunu söyledi.

Şentop, “Genel şiddetin takibi daha kolay, fakat kadına karşı, çocuğa karşı şiddet daha çok mahrem alanlarda gerçekleştiği için bunların takibinde de sıkıntılar, zorluklar var. Dolayısıyla sadece hukuka ve devlete görev yüklemek bu konuda tam manasıyla sonuç vermeyebilir. İnsanlara bu anlamda bir şuur kazandırmak, bir bakış açısı, yeni bir anlayış, zihniyet kazandırmak da, daha doğrusu bizim inanç ve ahlak anlayışlarımızı insanlarda yeniden hakim kılacak bir çalışma da gerekiyor. Bu bakımdan hep beraber topyekün bir mücadele alanı bu. İnşallah bu çalışma, bu alanda yapılacak olan hayırlı çalışmalara, sonuç alıcı çalışmalara bir katalizör görevi görecek, destek olacaktır” dedi.

mustafa şentop kadına şiddet kadın cinayetleri 8 mart 8 mart dünya kadınlar günü 8 mart dünya emekçi kadınlar günü