Sera Kadıgil: Meclis Yaşlı, Zengin, Heteroseksüel Erkekler Kulübü

TAKİP ET

TİP Milletvekili Sera Kadıgil, TBMM'yi "Yaşlı, zengin, heteroseksüel erkekler kulübü" olarak niteledi.

Gerçek Gündem'den Miray Tamer'e konuşan Sera Kadıgil, Türkiye nüfusunun yarısının kadın olmasına karşın TBMM'nin yüzde 17'sinin kadın olmasını eleştirerek "Türkiye nüfusunun yaş ortalaması 29-30 bantlarında, Meclis’in yaş ortalaması minimum 55. Kadınlar ve gençler açısından Meclis’i yorumlamak için önce Meclis’te kadınların ve gençlerin olması gerekir ki bu yok. Meclis dediğimiz yer hep söylüyorum; yaşlı, zengin, heteroseksüel erkekler kulübü" dedi.

Kadıgil "Böyle bir yer kurmuşlar kendilerine. Zengin olmayan giremiyor. Kadınlara ve gençlere yaklaşımları da; 'İki üç kadın arkadaş gönderin de önde dursun.' Gerçekten böyle bakıyorlar kadınlara. 'Biraz da kadın olsun.' Gençlere hakeza öyle, 'Haydi iki tane de genç olsun.' Niye? 'Gençlere ayıp olmasın.' Gençleri temsil etmek diye bir dert yok, kadınları temsil etmek diye bir dert yok" diye devam etti.

İnsanlar İş İstemeyi Bıraktı, Yiyecek İstiyor

İnsanların artık iş istemeyi bıraktığını ve kendilerinden yiyecek istemeye başladığını belirten Kadıgil, "Hakikaten duygulanıyorum. Buzdolabının fotoğrafını gönderiyor mesela, içinde hiçbir şey yok. ‘Belediyeyle konuşup kumanya yollatabilir misiniz?’ diyorlar. Şu an yemek noktasına inmiş durumda. Çocuklar beslenemiyorlar. Hazır çorbayla bebek büyütmeye çalışan aileler var" ifadelerini kullandı.

"Eski Bir AKP'liyi Aday Yapmazlarsa Millet İttifakı Adayına Oy Vereceğiz"

"Saray Rejimi"nin sona ermesiyle ilgili TİP olarak Millet İttifakı ile en ufak bir pazarlık dahi yapmadıklarını belirten Kadıgil, "Annem de ilk TİP'e geçtiğimde 'Dur kızım oyları bölme' dedi. Kimsenin tereddüt etmesine gerek yok. Biz uygun bir aday olduğu müddetçe, eski AKP’lilerden birini karşımıza ‘umut’ diye çıkarmadıkları sürece, Millet İttifakı’nın göstereceği adaya oy vereceğiz. Bu konuda da İstanbul seçimleri bir referanstır. İstanbul hortumunun AKP adına kesilmesi bizim için o kadar kıymetliydi ki, hiçbir TİP üyesi bir kere bile İmamoğlu ile görüşme yapmadan oy verdi. Yapılması gereken buydu çünkü. Cumhurbaşkanlığı seçimi için de aynı şekilde düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

sera kadıgil meclis yaşlı meclis yaşlı zengin heteroseksüel erkekler kulübü tip millet ittifakı aday