Serbest Bırakılan Nazgul Kenzhetay'dan Açıklama

TAKİP ET

Ruslar tarafından Hakasya'da alıkonulan GZT editörleri Nazgul Kenzhetay ve Emin Karaçak serbest kaldı. Kenzhetay, Twitter'dan bir açıklama yaptı.

Dikta politikalarına devam eden Rusya'nın esareti altındaki Türk yurtlarının müzik, yemek ve danslar gibi kültürel özelliklerini anlatan bir belgesel çekimi için Hakasya'da olan GZT editörleri Nazgul Kenzhetay ve Emin Karaçak, Ruslar tarafından alıkonulmuştu.

Avukat taleplerine cevap verilmeyen editörlere zorla "suçun kabulüne ilişkin" belgeler imzalatılmış ve sınır dışı kararına rağmen esaret altında tutulmuştu.

Ruslar tarafından alıkonunan iki editör daha sonra gelen tepkiler üzerien serbest bırakıldı. 

Twitter hesabından bir açıklama yapan Nazgul Kenzhetay, "Sizlerin muazzam desteğiniz sayesinde büyük suçlamanın kapısından döndük. Şu an Kazakistan’a ailemin yanına gidiyorum. Annemin duasını alıp kaldığım yerden devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Verilen desteğe teşekkür eden Kenzhetay, "Türk ve Kazakistan medyasına ve özgürlüğe inanan ve Türk dünyasını heyecanla takip eden herkese bütün kalbimle teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

nazgul kenzhetay emin karaçak rusya rus esareti hakasya gzt