Şeriata Uyumlu Kripto Para: Caizcoin

TAKİP ET

Almanya merkezli şirket, 'şeriat uyumlu' kripto para caizcoin' i geliştirdi.

‘İslami usullere uygun’ kripto para birimi olarak nitelendirilen Caizcoin, 2021 yılının başında kurulmasına rağmen Türkiye’de yeni gündeme geldi. 

Almanya-Frankfurt merkezli Caizcon’in “İslam alimleri tarafından İslami finans hukukuna uygun olarak” faaliyet yürüttüğü iddia edildi. Kripto parayı geliştiren şirket, ''İslama uygun olarak Müslümanlar veya Gayrimüslimler arasında para transferi'' sloganıyla 'caizcoin' isimli kripto parayı tanıttı. 

15 Ocak’ta ‘özel satışlara’ başlayan Caizcoin'in ilkeleri şu şekilde:

- Şeriata uyumlu olması,

- Silah, tütün, yetişkin endüstrisi, alkol veya domuz eti endüstrisi gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerle iş yapmaması,

- İslami Finans standartlarına uygun cüzdan ve borsaların kullanılması,

- İslam ahlakına uygun kredi limitlerinin kullanılması,

- İslami normlara uygun proje finansmanın sağlanması.

ATV' de Caizcoin Reklamı Yapıldı

Caizcoin’in, ATV Avrupa kanalına reklam verdiği ortaya çıktı. 8 Şubat’ta Caizcoin’in Telegram hesabından video olarak paylaşılan 10 saniyelik reklamda, “Huzurlu bir geleceğe hazır mısınız? Yaşamınıza daha iyi bir değer katmak için Caizcoin. Yakında…” ifadeleri yer alıyor. 

Kripto paraların kullanımının yükseldiği şubat ayında açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı,"Kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto paraların kullanımı caiz değildir" açıklaması yaparak kripto para kullanımından uzak durulması gerektiğini söylemişti.

şeriat caizcoin uyumlu kripto para atv reklam diyanet islam