Şeriatçı Taliban'ın Pakistan'daki Uzantısı, Çocuk Felci Aşı Kampanyasında Görevli Polisleri Hedef Aldı

TAKİP ET

Çocuk felci aşısı kampanyasında nöbet tutmaya giden beş polis hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi hayatını kaybetti. 

Aşı çalışmalarını Batı'nın Müslümanları kışkırtmak için bir komplosu olarak gören Taliban, aşı kampanyasında polisleri hedef aldı. 

Afganistan'da yönetimi ele geçiren şeriatçı Taliban, Pakistan'ın kuzeybatısı, Afgan sınırı yakınında düzenlenen aşı kampanyasını hedef aldı. Çocuk felci aşısı kampanyasında nöbet tutmaya giden beş polis hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi hayatını kaybetti. 

Pakistan'da 8 şubat'ta yapılacak seçimlerin öncesinde üst üste yapılan saldırıların sonuncusunu da Pakistan Talibanı olarak bilinen Tehreek-e Taliban Pakistan (TTP) üstlendi. 

Polis yetkilisi Kaşif Zülfikar, patlamanın, Bajur aşiret bölgesinde düzenlenen çocuk felci aşısı kampanyasını korumaya giden polis kamyonetini hedef aldığını söyledi. 

Pakistan Talibanı aşı çalışmalarının, Batı'nın Müslümanları gözetlemek ve kısırlaştırmak için kullandıkları bir araç olduğuna inanıyor. Bu sebeple sık sık çocuk felci aşısı ekiplerini hedef alıyor. TTP yıllardır hükümeti devirip yerine radikal İslamcı bir yönetim getirmek için silahlı eylemlerde bulunuyor. 

 

 

pakistan taliban çocuk aşısı çocuk felci aşısı