Şeriatçı Terör Örgütü Taliban'ın Sözcüsü: Kürdistan'ı Tanıyoruz, Sadece Kürtlerin Sorunu Değil

TAKİP ET

AKP iktidarının uyguladığı açık kapı politikası nedeniyle Türkiye'ye sayısı bilinmeyen bir şekilde Afgan giriş yapmışken, Afganistan'da yönetimi ele geçiren şeriatçı terör örgütü Taliban Diyarbakır'da konuştu.

Alimler ve Medreseler Birliği adlı mürteci oluşum tarafından düzenlenen "7'nci Alimler Buluşması" adlı mürteci etkinliğe birçok ülkeden mürteciler katıldı. 

Mürtecilerin etkinliğine Afganistan'da iktidarı ele geçiren şeriatçı terör örgütü Taliban'ın sözcüsü Zabihullah Mücahid de katıldı. Barzani yanlısı Kürtçü Rudaw'a konuşan mürteci terörist Zabihullah Mücahid, sözde Kürdistan sorununun "sadece Kürtlerin değil İslam devletlerinin bir sorunu olduğunu" iddia etti.

Türkiye, AKP iktidarının açık kapı politikasıyla ülkeye kontrolsüz bir şekilde giren Afgan kaçaklarla uğraşırken, şeriatçı Afgan teröristler, Kürtçü teröristlere destek verdi. 

Mürteci terörist Zabihullah Mücahid ayrıca sözde Kürdistan'ı tanıdıklarını da belirtti. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin AKP erkindeki makamları ise mürteci teröristin söylemlerine ve düzenlenen mürteci etkinliğe karşı bir tasarrufta bulunmadı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçmişte "Türkiye olarak Taliban'ın inancıyla  ters bir yanı yok" açıklamasında bulunmuştu.

taliban kürdistan zabihullah mücahid rudaw