Şeriatçı Terör Örgütü Taliban, Kız Çocuklarının İlkokula Gitmesini De Yasakladı

TAKİP ET

Kız çocukları ve kadınlara geçen hafta liseyi, dün de üniversiteyi yasaklayan Taliban; bugün de ilkokulu yasaklayarak kız çocukları ve kadınların eğitim haklarını tamamen ellerinden aldı.

Afganistan'ı işgal eden Şeriatçı terör örgütü Taliban, kız çocuklarının ilkokula gitmesini yasaklayarak kadınların eğitim alma hakkını tamamen ortadan kaldırdı.

Kabil'de özel okul müdürleri, din adamları ve topluluk temsilcileriyle Çarşamba günü yapılan bir toplantıda Taliban yetkilileri, öğretmenler de dahil olmak üzere kadın personelin okullarda çalışmasını yasakladı. Yeni düzenleme kapsamında Afgan kadınlarına açık kalan az sayıdaki meslekten biri daha işlevsiz hale getirildi. Toplantıya katılan okul müdürlerinin ifadesine göre hükümet, yetişkin kadınların artık camileri ziyaret edemeyeceklerini veya dini seminerlere katılamayacaklarını da söylediler.

Kabil'de bir dükkan sahibi olan Ghulam Sarwar Haidari, kızı Mahbooba'nın okula gittiğinde direkt eve gönderildiğini söyledi. Haidari, "Kızım bu sabahtan beri kendini bir odaya kilitledi ve ağlamayı bırakmıyor. Bütün umutları kırıldı. Bu durumdan ölesiye yorulduk ve sadece ne zaman biteceğini merak ediyoruz.” dedi. 

Yarın ülke genelindeki kadınlar tarafından, Şeriatçı terör örgütünün istibdadına karşı büyük bir protesto düzenlemesi planlanıyor.

Taliban şeriatçı terör örgütü afganistan kadınlar