Şeriatçı Terör Örgütü Taliban: Türkiye ve Suudi Arabistan Gibi Değil, Saf İslam İstiyoruz

TAKİP ET

Şeriatçı terör örgütü Taliban yönetiminin Yüksek Öğretim Bakanı Neda Mohammad Nadeem, "Türkiye ve Suudi Arabistan gibi değil, saf İslam istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Şeriatçı terör örgütü Taliban'ın işgali altında bulunan Afganistan'da, kız çocukları ve kadınların eğitim haklarının ellerinden alınması üzerine tüm dünya mürteci yönetime tepki göstermişti. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye'nin Taliban'ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok" dediği Şeriatçı terör örgütü Taliban'ın Yüksek Öğretim Bakanı Neda Mohammad Nadeem, kadınlara karşı müstebid tavırlarını eleştiren Türkiye ve Suudi Arabistan'a tepki gösterdi. 

Şeriatçı Bakan, "Kur'an'da ve hadislerde bile hiç kimse kadınların 'çağdaş ilimler' öğrenmesinin gerekliliğini ispat edemez, bilimsel hipotezi ispat edemez. Türkiye ve Suudi Arabistan gibi değil, saf İslam istiyoruz" açıklamasında bulundu. 

İslam'da Kadının Statüsü Belli

Şeriatçı terör örgütünün 'eğitim' bakanı, kadınları hayatı cehennem etmelerini şu sözlerle savundu:

 "İslam'da kadının statüsünün belli olduğunu, bundan fazlasının verilemeyeceğini" iddia eden Nadeem, "Cenâb-ı Hak bize güç vermiş, şeriatı güzel uygulayabiliriz, kimseden korkmuyoruz, kimsenin himayesinde değiliz"

taliban şeriatçı terör örgütü afganistan Türkiye suudi arabistan