Servet Transferi: En Zengin 10 Kişinin Serveti Salgında 2 Katına Çıktı

TAKİP ET

Çin Virüsü salgını, zenginler için daha da zenginleşme fırsatı oldu.

Çin Virüsü salgını, zenginler için daha da zenginleşme fırsatı olurken fakirler için işsiz kalma, sefalete mahkum olma ve bazen de intihar nedeni oldu.

Uluslararası yardım kuruluşu OXFAM'ın raporuna göre Çin Virüsü salgını boyunca dünyanın en zengin 10 kişisi olan Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault, Bill Gates, Larry Ellison, Larry Page, Sergey Brin, Mark Zuckerberg, Steve Ballmer ve Warren Buffet'ın toplam serveti iki katına çıkarak 1,5 trilyon dolara ulaştı.

Yoksulluk sınırında yaşayan insan sayısının arttığını gösteren raporda salgın nedeniyle hükümetlerin getirdiği kapanma kararları ve turizm, ticaret ve seyahate getirilen yasaklarla birlikte 163 milyon kişi daha yoksulluk sınırının altına indiği ifade edildi.

Kuruluşun İngiltere Başkanı Danny Sriskandarajah, resmi Twitter hesabıından yaptığı paylaşımda en zengin 10 kişinin servetinin insanlığın en fakir yüzde 40'lık kesimine denk gelen 3,1 milyar insanın sahip olduğu paradan daha büyük olduğunu belirterek "Ve bu beklenmedik kazancın bu kişilerin meziyetleriyle hiçbir ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

servet transferi en zengin 10 kişi Danny Sriskandarajah Elon Musk Jeff Bezos Bernard Arnault Bill Gates Larry Ellison Larry Page Sergey Brin Mark Zuckerberg Steve Ballmer Warren Buffet