SETA'dan Ardı Ardına İstifalar: 'Perinçek Saray'ı Esir Almış'

TAKİP ET

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın abisi Serhat Albayrak'ın yönetimindeki SETA'dan arka arkaya istifalar geldi.

İstifalar SETA direktörü Enes Bayraklı ile kendisine her eleştiri yönelteni Amerikancılıkla itham etmeyi alışkanlık haline getirmiş olan Doğu Perinçek CNN Türk canlı yayınında yaptıkları tartışmanın ardından geldi.

Söz konusu yayından bir süre sonra Perinçek Erdoğan'a seslenen bir açıklama yaparak "SETA'yı beslemek, İsrail'i ve ABD'yi beslemektir" demiş ve AKP'yi "SETA'nın sicilini ortaya koyarız" diyerek tehdit etmişti.

Perinçek'in tehditleri sonrasında SETA'dan, Perinçek'in tartıştığı Enes Bayraklı, Hasan Basri Yalçın, Veysel Kurt, Yusuf Ozkır, İsmail Çağlar gibi isimlerin de aralarında bulunduğu birçok isim SETA'dan ayrıldı. Bu "ayrılıklar" istifa şeklinde açıklansa da İsmail Çağlar farklı bir açıklama yaptı.

SETA'nın Toplum Araştırmaları Koordinatörlüğü görevini yürüten İsmail Çağlar, Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları adlı bir rapor hazırlayarak birçok muhalif gazeteciyi fişlemişti. Çağlar Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 8 yıl süren SETA hikayesini bitirme kararı aldım. Bazı arkadaşlarımız işten çıkartıldı. İşten çıkarılmaları yanlış bulduğum için ayrıldım. Yaklaşık 8 yıl süren SETA hikayesini bitirme kararı aldım. Bazı arkadaşlarımız işten çıkartıldı. İşten çıkarılmaları yanlış bulduğum için ayrıldım. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Büyük Türkiye mücadelesine farklı kulvarlarda elimden geldiğince katkı vermeye devam edeceğim. Eski çalışma arkadaşlarıma başarılar dilerim. Onların da mücadeleden taviz vermeyeceklerine eminim. Hepimiz hakkında hayırlı olur inşallah” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Günel Cantak ise olayı "Erdoğan iktidarını korumak için ona hep destek vermiş isimleri bile harcamaktan çekinmiyor… Perinçek, Bahçeli ve Soylu Külliye’yi rehin almış" şeklinde yorumladı.

Fahrettin Altun-Burhanettin Duran Kavgası mı?

Söz konusu "raporda" ifşa edilen gazetecilerden Nevşin Mengü ise istifaların Perinçek ile ilgisi olmadığını iddia etti. Nevşin Mengü "Seta’dan istifaların Doğu Perinçek ile alakası yok. Şu anda İstanbul ofisinin hemen hepsi istifa etmiş durumda. İstifa edenler seta’nın başkanı Burhanettin Duran ve çevresinde tuttuğu kadrolardan rahatsızdı" dedi. 

SETA'nın Genel Direktörü Burhanettin Duran ve etrafındaki kadrolardan rahatsız olduğu belirtilen SETA'nın bir önceki İstanbul Direktörü ise şu anda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini yürüten Fahrettin Altun. İstifaların Fahrettin Altun ile Burhanettin Duran arasındaki bir çekişmenin tezahürü olduğu da öne sürülen iddialar arasında.

SETA'dan Ardı Ardına İstifalar 'Perinçek Saray'ı Esir Almış'