Seval Türkeş CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu Aradı

TAKİP ET

Türk dünyasının büyük lideri merhum Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, bir organize suç örgütü lideri tarafından tehdit edilen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu arayarak yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın ağır hakaret ve tehditlerle dolu bir mektupla hedef aldığı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bir destek de Türk siyasetinin ölümsüz ismi ve Türk dünyasının büyük lideri Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'ten geldi.

Türkeş'in kendisini arayarak üzüntülerini dile getirdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu'nun ilgili açıklamaları şöyle:

"Beni üzen nokta asıl şu. Meşru bir organın, siyasi partiler yasasına göre kurulmuş bir partinin üstelik Türkiye Cumhuriyeti tarihinde köklü olarak kabul ettiğimiz bir partinin genel başkanının bir mafya liderine sahip çıkması. Asıl üzücü olan bu. Geri tartışmaların hiçbir önemi yok. Bu konuda beni duygulandıran telefon sayın Seval Türkeş’e ait. Aradı, büyük üzüntülerini dile getirdi. Bu partinin böyle bir pozisyona düşmesinin kendisi açısından da çok büyük bir rahatsızlık yarattığını ifade etti. Bunu söylemek isterim. Diğerlerinin hiçbir önemi yok."

İnfaz düzenlemesiyle kısa süre önce cezaevinden çıkan Çakıcı'nın tehdit ettiği Kılıçdaroğlu, sözlerini "Siyaset kurumu eğer gidip de bir mafya mensubuna sahip çıkıyorsa burada bir sorun var demektir. Demokrasi açısından, hukuk açısından bir sorun var demektir. Bunları aşmaya kararlıyız. Kim ne yaparsa yapsın, biz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi, hakkı, özgürlüğü getirmekte kararlıyız" diye sürdürdü.

seval türkeş kemal kılıçdaroğlu alparslan Türkeş'in eşi mhp chp alaattin çakıcı türkeş kılıçdaroğlu'nu aradı