Sevgililer Günü Hediyesi: Dekan, Eşini 14 Şubat'ta Bölüm Başkanı Yaptı

TAKİP ET

Eşine özel kadro açtırarak fakülteye aldıran Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen, eşi Alev Sökmen'i 14 Şubat'ta Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı olarak atadı.

Eşi Alev Sökmen'e özel kadro açtırarak fakülteye aldıran Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen, 14 Şubat'ta eşine verdiği hediyeyle tarihe geçti.

Alev Sökmen'i fakülteye alırken açtığı kadro ilanına "yönetişim bilişim sistemleri anabilim dalında doktora yapmış olup yönetim organizasyon konularında çalışmış olmak" şartlarını koydurarak "kişiye özel ilan" tarihinde önemli bir yer edinen Alptekin Sökmen, 14 Şubat hediyesi olarak eşini bölüm başkanı yaptı.

Gerçek Gündem'in haberine göre Sökmen, 14 Şubat'ta aldığı kararla eşi Alev Sökmen'i Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı olarak atadı.

"Meslek Etiği" Adlı Bir Kitap Kaleme Aldı

Eşi dahil 8 kişiyi kadroya alarak kendisine yakın bu kişileri dekan yardımcılığı, bölüm başkanlığı gibi görevlere atayan Alptekin Sökmen'in "Meslek Etiği" adlı bir kitap yazdığı öğrenildi.

Fakültede görev yapan akademisyenler, fakültede doktoralarını 3-4 yıl önce bitirmiş fakat 2 yıldır kadrolarını almamış kişiler olmasına rağmen Sökmen'in dışarıdan kendi isteğine göre insanlara kadro verdiğini belirtiyor.

Üniversite çalışanları ise Alptekin Sökmen'in bu kararları Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'ın onayıyla aldığını ifade ediyor.

sevgililer günü hediyesi dekan eşini 14 şubat bölüm başkanı yaptı kastamonu üniversitesi alptekin sökmen alev sökmen