Seyircili Yapılacak Eurovision Yarışması'nda Koronavirüsün Bulaşıp Bulaşmayacağı Test Edilecek

TAKİP ET

Mayıs ayında Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenecek olan 65. Eurovision Şarkı Yarışması seyircili olarak gerçekleştirilecek.

Lahey'den Yusuf Özkan, Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenecek olan 65. Eurovision Şarkı Yarışması'nda seyircili kitlesel etkinliklerde koronavirüsün bulaşıp bulaşmayacağının test edileceğini yazdı.

İstifa eden hükümetin Eğitim ve Medya Bakanı Arie Slob,  Eurovision Şarkı Yarışması prova ve final bölümlerinin 3 bin 500 civarında seyircinin katılımıyla yapılacağını açıkladı. Bilgiyi doğrulayan Eurovision Şarkı Yarışması düzenleme komitesi, 6 prova, 2 yarı final ve final yarışması olmak üzere 9 gösterinin tamamına da yaklaşık 3 bin 500 seyirci alınacağını bildirdi. 

Salona girmek isteyen seyircilerin 'Covid-19 negati' test sonucu göstermek zorunda olduğu ve bu durumda virüsün yayılıp yayılmayacağının test edileceği açıklandı.

Eurovision Şarkı Yarışması Organizasyon Komitesi, yarışmanın seyirci önünde yapılması kararından memnun olduklarını dile getirerek hayal bile edemeyecekleri bir fırsat sundukları için hükümete ve Fildlab projesi yöneticilerine teşekkür ettiler.

Eurovision Şarkı Yarışması ve bilet satışı konusundaki ayrıntılar önümüzdeki günlerde netleştirilecek. 

 

Eurovision Şarkı Yarışması koronavirüs bulaş test seyirci hollanda